1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran ve Venezüella’dan ucuz petrole karşı işbirliği

İran ve Venezüella’dan ucuz petrole karşı işbirliği

Enerji Günlüğü - İran ve Venezüella petrolün varilini 100 dolara çıkarmak için ortak çalışma kararı aldı.Petrol fiyatlarının 80 doların altına...

İran ve Venezüella’dan ucuz petrole karşı işbirliği

Enerji Günlüğü - İran ve Venezüella petrolün varilini 100 dolara çıkarmak için ortak çalışma kararı aldı.

Petrol fiyatlarının 80 doların altına gerilemesi ekonomilerine olumsuz yansıyan OPEC’in beş kurucu üyesinden ikisi olan İran ve Venezüella, Petrol İhraç Eden Ülkeler (OPEC) içinde petrol varil fiyatlarının yeniden 100 dolar seviyesine çekilmesi için ortak çalışma kararı aldı.

TASS haber ajansına göre, Venezüella Dışişleri Bakanı Rafael Ramirez, İran Petrol Bakanı Bican Namdar Zangeneh’le Tahran’da gerçekleştirdiği ikili bir görüşmede, petrol varil fiyatının 100 dolara çıkarılması konusunda mutabık kaldıklarını söyledi. Ramirez, fiyatların çok düşük seviyede olduğunu, istikrarsız durumun dünya petrol piyasasında aktif olan hiçbir ülkeye yarar sağlamadığını ifade etti.

İran Petrol Bakanı Zangeneh ise, “Geleneksel olarak İran ve Venezüella’nın OPEC çerçevesinde pozisyonları birbirine yakın. Bizim petrol alanında işbirliğimiz saygıdeğer’ dedi. Zangeneh açıklamasında, düşen petrol fiyatları nedeni ile sektördeki uzman işçilerin ücretlerinin Ulusal Gelişim Fonu tarafından karşılandığını söyledi.

OPEC ülkeleri 27 Kasım’da yapılacak toplantıda Haziran ayından bu yana petrol varil fiyatları yüzde 30 civarında gerileyen petrol fiyatları ve üretim konusunda görüşmelerde bulunacak.

Önceki ve Sonraki Haberler