1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İran’a enerji yatırımları arttı

İran’a enerji yatırımları arttı

Enerji Günlüğü - İran’a yapılan enerji yatırımları son dört yıl içinde artarak elektrikte kurulu güç kapasitesi 5 bin 138 megavat artış kaydetti.IRNA'nın...

İran’a enerji yatırımları arttı

Enerji Günlüğü - İran’a yapılan enerji yatırımları son dört yıl içinde artarak elektrikte kurulu güç kapasitesi 5 bin 138 megavat artış kaydetti.

IRNA'nın haberine göre, 11. hükümetin iktidara geldiği tarihten 2017 yılının Haziran ayına kadar 4 yıllık süre zarfında enerji yatırımları artış kaydetti. Özellikle ekonomik yaptırımların kalkmasının ardından İran elektrik ve su sanayinde hükümetinin son iki yıldır uyguladığı Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) sonrası 8.2 milyar dolar yabancı yatırım yapıldı.

Son dört yıldır ülkede 3 milyar 555 milyon dolar elektrik santralleri, 211 milyon dolay yenilenebilir enerji, 348 milyon dolar küçük santraller ve 70 milyon dolar çeşitli su alanlarında projeler hayata geçirildi. Bu projelerle birlikte elektrik üretimi 5 bin 138 megavat arttı. 

13.7 MİLYAR DOLARLIK YENİ YATIRIM YOLDA

Bunların yanında 13 milyar 726 milyon dolar iç ve dış yatırım da bu alanlarda anlaşma aşamasında bulunuyor. Bu yatırımların da hayata geçmesi ile birlikte 19 bin 380 megavat elektrik kapasitesi daha ilave edilecek. Bu yatırımların 8 milyar 451 milyon doları santrallere, 2 milyar 643 milyon doları yenilenebilir enerji kaynaklarına ve 1 milyar 258 milyon doları da küçük santrallere yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler