1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran`dan Avrupa`ya doğalgaz teklifi

İran`dan Avrupa`ya doğalgaz teklifi

Enerji Günlüğü - İran, Avrupa'ya boru hattı ile veya sıvılaştırılmış olarak doğalgaz temin etmeye hazır olduğunu açıkladı.İran’ın resmi haber...

İran`dan Avrupa`ya doğalgaz teklifi

Enerji Günlüğü - İran, Avrupa'ya boru hattı ile veya sıvılaştırılmış olarak doğalgaz temin etmeye hazır olduğunu açıkladı.

İran’ın resmi haber ajansı İRNA’ya göre, İran Petrol Bakan Yardımcısı Ali Macidi Ukrayna krizinin ardından Rus gazına olan bağımlılığı azaltmaya çalışan Avrupa’ya doğalgaz temin etmeye hazır olduğunu açıkladı.

Macidi, Fransa, İngiltere ve Almanya’ya boru hattı ile veya sıvılaştırılmış olarak doğalgaz temin etmeye hazır olduklarını açıkladı.

EN UYGUN SEÇENEK TÜRKİYE'DEN GEÇECEK TANAP

İran Petrol Bakanı Yardımcısı Macidi, doğalgazı Türkiye’den geçmesi planlanan TANAP üzerinden taşımanın en uygun maliyetli seçenek olduğunu söyledi.

İran gazını Avrupa’ya taşımak için Ermenistan, Gürcistan ve Karadeniz üzerinden geçecek bir boru hattının da yapılabileceğini ifade eden Macidi, İran’ın sıvılaştırılmış olarak da Avrupa’ya gaz tedarik edebileceğini söyledi.

Macidi, Avrupa ile yapılacak doğalgaz anlaşmalarının her iki taraf için de kazançlı olacağını söyledi.

NÜKLEER MÜZAKERELER SÜRÜYOR

Hali hazırda İran ile BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ve Almanya'nın içinde bulunduğu P5+1 grubu ile nükleer müzakereler devam ediyor.

Nisan ayı başında Viyana'da üçüncü kez biraraya gelen taraflar, New York'taki teknik görüşmelerin ardından 13 Mayıs 2014'te dördüncü tur görüşmeler için yeniden toplanacak.

Nükleer müzakereler ile İran'ın yıllardır gergin olan batı ile ilişkileri ılımlı bir döneme girdi.

Önceki ve Sonraki Haberler