1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran`dan doğalgaz indirimi haberine yalanlama

İran`dan doğalgaz indirimi haberine yalanlama

Enerji Günlüğü - NIGC, BOTAŞ ile arasındaki davanın hala değerlendirme aşamasında olduğu ve mahkemenin nihai kararını vermediği açıklamasını yaptı.İran...

İran`dan doğalgaz indirimi haberine yalanlama

Enerji Günlüğü - NIGC, BOTAŞ ile arasındaki davanın hala değerlendirme aşamasında olduğu ve mahkemenin nihai kararını vermediği açıklamasını yaptı.

İran Ulusal Doğalgaz Şirketi (NIGC) İnternet sitesinde 'önemli duyuru' başlığı ile bir açıklama yaparak, Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nde görülen doğalgaz anlaşmazlığı davasının ikinci aşamasını Türkiye'nin kazandığına dair haberleri yalanladı.

Açıklamada "Bazı haber ajansları tarafından servis edilen haberler Tahkim Mahkemesi'nin nihai kararını yansıtmamaktadır. NIGC hala nihai kararı beklemektedir ve nihai karar mahkeme tarafından zamanı gelince duyurulacaktır." denildi.

Açıklamada NIGC'nin şu anki gaz fiyatlarına bağlı kaldığı ve bu doğalgaz ithalat fiyatlarının makul olduğunu düşündüğü belirtildi. Ayrıca bir önceki BOTAŞ davasının, NIGC lehine sonuçlandığı hatırlatıldı.

İran haber ajansı Shana'da bugün yer alan haberde İran Ulusal Gaz Şirketi (NIGC) Genel Müdürü Hamid Rıza Araqi'nin açıklamalarına yer vermiş ve Araqi'nin Tahkim Mahkemesi'nde görülen doğalgaz anlaşmazlığı davasının ikinci aşamasını Türkiye'nin kazandığını yazmıştı.

İRAN GAZINDA İNDİRİM

Önceki ve Sonraki Haberler