1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran’dan gaz alımında teknik arıza düşüşü yaşanıyor

İran’dan gaz alımında teknik arıza düşüşü yaşanıyor

İran'dan doğal gaz tedariğinde teknik arıza nedeniyle düşüş yaşanıyor. BOTAŞ arz açığının diğer kaynaklardan karşılandığını açıkladı.

İran’dan gaz alımında teknik arıza düşüşü yaşanıyor

Enerji Günlüğü - İran'dan doğal gaz tedariğinde teknik arıza nedeniyle düşüş yaşanıyor. BOTAŞ arz açığının diğer kaynaklardan karşılandığını açıkladı.

İran'dan gelen doğal gaz alım miktarında teknik bir arıza nedeniyle düşüş yaşandığı bildirildi.İran Milli Gaz Şirketi (NIGC) tarafından 28 Aralık 2020 tarihinde yapılan bildirimde, Mergenler Kompresör İstasyonu’nda teknik bir arıza gerekçe gösterilerek, 10 günlük bir sürede bu arızanın giderileceği ve tekrar kontrat şartlarına dönüleceği belirtildi.

Gürbulak Giriş Noktası’ndan İran Milli Gaz Şirketi (NIGC) tarafından sağlanan doğal gazın teslimat basıncı ve miktarı 26 Aralık 2020 itibarıyla azalmaya başladı ve doğal gaz alımı Günlük Kontrat Miktarının yaklaşık 1/3’ü seviyesine kadar düştü.

BOTAŞ ARZ AÇIĞINI DİĞER KAYNAKLARDAN KARŞILIYOR

BOTAŞ, İran’dan doğal gaz tedariğinde yaşanan bu sorun nedeniyle ortaya çıkan arz açığının Depolama Tesisleri, LNG Terminalleri ve diğer kaynaklardan gerçekleştirilen tedariklerle karşılanmakta olduğunu açıkladı. BOTAŞ açıklamasında, "Şehirlerimize, sanayi tesislerimize ve doğal gaz çevrim santrallerine kesintisiz ve kısıntısız bir şekilde gaz arzına devam edilmektedir” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler