1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran’dan olağanüstü OPEC toplantısı çağrısı

İran’dan olağanüstü OPEC toplantısı çağrısı

Eneji Günlüğü - İran, OPEC'in üretim kotası değişikliklerini olağanüstü bir konferansla ele alınması gerektiğini açıkladı. İran Petrol Bakanı...

İran’dan olağanüstü OPEC toplantısı çağrısı

Eneji Günlüğü - İran, OPEC'in üretim kotası değişikliklerini olağanüstü bir konferansla ele alınması gerektiğini açıkladı. 

İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh, OPEC'in üye ülkelerin ham petrol üretimlerini onay almadan düzenlemelerinin engellenmesi için olağan üstü bir toplantı yapmasının gerekli olabileceğini söyledi. 

İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh, BAE Enerji Bakanı ve OPEC Dönemi Başkanı Suhail al-Mazrouei'ye gönderdiği mektupta, bazı OPEC üyelerinin üretimlerinde belirlenen kotaların dışına çıkan ayarlamar yaptıkları şikayetinde bulundu. Zanganeh, OPEC ile OPEC üyesi olmayan üreticilerin taraf oldukları global arz kısıntısı anlaşmasına uyumu izleyen komitenin (JMMC) üretim artışlarını üreticiler arasında dağıtmaması gerektiğini savundu ve bu konunu olağanüstü bir OPEC konferansında gündeme getirilmesi gerektiğini savundu. OPEC kaynakları ise olağanüstü bir toplantı yapılması ihtiyacı olmadığını ifade ediyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler