1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran’dan OPEC’e petrol fiyatı uyarısı

İran’dan OPEC’e petrol fiyatı uyarısı

Enerji Günlüğü - İran Petrol Bakanı Bijan Zengeneh, 55 doların üzerinde petrol fiyatının OPEC’in çıkarına olmadığını söyledi.İran, cari petrol...

İran’dan OPEC’e petrol fiyatı uyarısı

Enerji Günlüğü - İran Petrol Bakanı Bijan Zengeneh, 55 doların üzerinde petrol fiyatının OPEC’in çıkarına olmadığını söyledi.

İran, cari petrol fiyatının OPEC'e zarar vereceği uyarısında bulundu. İran Petrol Bakanı Bijan Zengeneh, petrol fiyatının cari seviyelerde kalması halinde ABD'nin kaya gazı üretiminin artacağını ve bunun OPEC'e zarar vereceğini belirterek, "55 dolar/varilin üzerinde petrol fiyatı opec'in çıkarına değil. Artan fiyatlar OPEC için tehdit" dedi. 

Zengeneh, 55 dolar/varilin üzerindeki petrol fiyatının ABD'de kapatılmış kaya gazı kuyularının yeniden faaliyete geçmelerine yola açacağını ve bu durumun er ya da geç fiyatları aşağı çekeceğini, cari petrol fiyatlarının getirdiği rahatlığı ortadan kaldıracağını savundu. Zanganeh, "55-60 dolar/varil aralığında petrol fiyatı orta vadede fiyatların çökmesine yol açar" diye konuştu. 

Öte yandan Katar Enerji Bakanı Muhammed Al-Sada, petrol sektörünü yatırıma cesaretlendirmek için 50 dolar/varilden daha yüksek bir fiyata ihtiyaç olduğunu söyledi. Londra'da düzenlenen bir konferansta konuşan Al-Sada, "Piyasada arz ve talep dengesini devam ettirmek için çok fazla yatırıma ihtiyaç var, aksi takdirde arz açığı ortaya çıkar. Bana göre daha fazla yatırım çekmek için 50 dolardan daha yüksek bir fiyata ihtiyaç var" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler