1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran’dan petrol fiyatında U dönüşü

İran’dan petrol fiyatında U dönüşü

Enerji Günlüğü – Suudi Arabistan’ın petrol fiyatlarına tepki gösteren ve kendilerinin herhangi bir indirime gitmeyeceğini açıklayan İran petrol fiyatını...

İran’dan petrol fiyatında U dönüşü

Enerji Günlüğü – Suudi Arabistan’ın petrol fiyatlarına tepki gösteren ve kendilerinin herhangi bir indirime gitmeyeceğini açıklayan İran petrol fiyatını indirdi.

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, İran Milli Petrol Şirketi Uluslararası İşler Müdürü ve İran Petrolü Satış Sorumlusu Seyyid Muhsin Kamsari, İran’ın Suudi petrolü fiyatının Asya piyasasında inmesine uygun olarak ihraç ettiği petrolün fiyatını indirdiğini belirterek, “İran kendi petrolünün resmi fiyatında indirim yaptı ama bu Suudi Arabistin’la satış çekişmesinde olduğumuz demek değil”dedi.

ASLA REKABET ETMİYORUZ

Kamsari ayrıca, Suudi Arabistan petrolünün resmi fiyatının bu ay bütün piyasalarda bir önceki aya göre indiğini hatırlatarak, “Dolaysıyla ona uygun olarak İran petrolü fiyatında da indirim yapılması doğal bir durum” diye konuştu.

Kamsari açıklamalarının devamında, İran’ın kendi ham petrol satışında bu şekilde formül değiştirmekten amacının asla Suudi Arabistan veya OPEC üyesi diğer ülkelerle rekabet olmadığının altını çizerek, “Yapılan bu değişimin yakında ham petrol satış piyasasını etkileyeceği tahmin ediliyor” diye ekledi.

Petrol fiyatlarını düşüren Suudi Arabistan’a tepki gösteren İran, petrol fiyatları üzerinde bir yarışa girmeyeceğini ve İran'ın herhangi bir indirime gerek duymadığını açıklamıştı.

İRAN’DAN SUUDİ ARABİSTAN’A UCUZ PETROL TEPKİSİ

SUUDİ ARABİSTAN HAM PETROLÜ UCUZLATTI

Önceki ve Sonraki Haberler