1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran`dan petrol sanayi teçhizatları atağı

İran`dan petrol sanayi teçhizatları atağı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan ve Kanada'dan sonra dünyanın en fazla petrol rezervine sahip ülkesi olan İran'ın resmi petrol rezervi 137.6 milyar varil....

İran`dan petrol sanayi teçhizatları atağı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan ve Kanada'dan sonra dünyanın en fazla petrol rezervine sahip ülkesi olan İran'ın resmi petrol rezervi 137.6 milyar varil. Toplam rezerv içindeki payı yüzde 10.16 olan İran, rotasını petrol sanayi teçhizatlarını ihraç etmeye çevirdi. Nitekim İran Petrol Bakanı Rüstem Kasımi'nin konu hakkındaki yorumları çok net. Bakan Rüstem Kasımi, İran'ın çok yakın bir tarihte petrol sanayi alanında teçhizat ihraç edecek düzeye geleceğini söyledi.

ŞANA haber ajansının haberine göre, İran Petrol Bakanı İran Petrol Ürünleri Milli Şirketi'ninTeknik ve Operasyon Dairesi yetkilileriyle görüşmesinde yaptığı konuşmada, İran'ın yaptırımlara rağmenpetrol ve doğalgaz sanayindeihtiyaç duyduğu teçhizatları İran içinde imal etmeye başladığını ve bu konuda genel olarak kendine yeterli hale geldiğini ve hatta yakın bir tarihte İran'ın bu alanda ihracatçı ülke konumuna gelebileceğini açıkladı.

İran'ın petrol sanayinin ihtiyaç duyduğu çok zor teçhizatları bile halihazırda ülke içinde üretmekte olduğunu belirten petrol bakanı, Batılı ülkelerin İran'a yönelik yaptırımlarının İran'da bir fırsata dönüştürüldüğünü zira petrol sanayi alanında ihtiyaç duyulan teçhizatların çoğunun İran içinde yapıldığını dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler