1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran’dan petrol uyarısı

İran’dan petrol uyarısı

Enerji Günlüğü - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, petrol fiyatlarının düşmesinden dolayı Suudi Arabistan ve Kuveyt gibi petrol üreticisi ülkelerin...

İran’dan petrol uyarısı

Enerji Günlüğü - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, petrol fiyatlarının düşmesinden dolayı Suudi Arabistan ve Kuveyt gibi petrol üreticisi ülkelerin İran'dan daha fazla zarar göreceğini söyledi.

Devlet televizyonundan yayınlanan konuşmasında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, üretimi kısmayarak fiyatların düşmesini sağlayan Suudi Arabistan ve Kuveyt'i uyardı. Ruhani, "Eğer İran petrol fiyatlarının düşmesinden zarar görürse, bilin ki Suudi Arabistan ve Kuveyt gibi petrol üreticisi ülkeler İran'dan daha fazla zarar görür." dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, petrol fiyatlarını düşüren ülkelerin bu karardan pişmanlık duyacaklarını da sözlerine ekledi.

BAE ÜRETİMİ ARTTIRMA PLANINI DEĞİŞTİRMEDİ

Öte yandan Birleşik Arap Emirlikleri’nden, 2017 yılına kadar üretimini üçte bir oranında artırma planını değiştirmediği yönünde açıklama geldi.

Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanı Süheyl Bin Muhammed Mazrui, petrol fiyatlarında yaşanan keskin düşüşe rağmen yatırım planlarını değiştirmediklerini bildirdi.

Al-Mazrui yaptığı açıklamada, üretim kapasitesini üçte bir oranında artırarak 2017 yılında günlük 3,5 milyon varil seviyesine çıkarma planlarının devam ettiğini belirtti.

BAE'nin 2013 sonunda 2,79 milyon varil/gün olan üretimi, 2014 Aralık ayında 2,7 milyon varil gün civarında gerçekleşti.

S.ARABİSTAN FİYAT ÖNGÖRÜSÜ

Suudi Arabistan Prensi Alwaleed bin Talal ise, petrolün varil fiyatının bir daha asla 100 dolar seviyesine çıkamayacağını öngördü. Talal, “Petrolde 100 doların üzeri yapaydır ve bu doğru bir fiyat değildir” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler