1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran’dan petrolde zor günler ufukta açıklaması

İran’dan petrolde zor günler ufukta açıklaması

Enerji Günlüğü - İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh, ABD'nin İran'ın ham petrol ihracatına getirdiği yaptırımlar nedeniyle dünya genelinde petrol...

İran’dan petrolde zor günler ufukta açıklaması

Enerji Günlüğü - İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh, ABD'nin İran'ın ham petrol ihracatına getirdiği yaptırımlar nedeniyle dünya genelinde petrol tüketicilerini zor günlerin beklediğini söyledi.

İran Petrol Bakanı Bijan Zanganeh, ABD'nin İran'ın ham petrol ihracatına getirdiği yaptırımların dünya genelinde petrol tüketicileri için önümüzde zor günler olduğu anlamına geldiğini söyledi. 

8 ÜLKEYE TANINAN MUAFİYET YETERLİ DEĞİL

Zanganeh, Washington'un yaptırımlardan 8 ülkeyi muaf tutmasının piyasa talebini tatmin etmeyeceğini de savundu. Shana haber ajansına konuşan Zanganeh, "Verilen muafiyetlen piyasa talepleri için yeterli değil. Dünya genelinde petrol tüketicileri için önümüzdeki aylar maalesef zor günler olacak" dedi. 

ABD: İRAN’A 2 MİLYAR DOLAR KAYBETTİRDİK

Öte yandan ABD'nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, Başkan Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilme kararı aldığı Mayıs ayından bu yana İran'ın 2 milyar dolar kaybettiğini söyledi. Hook gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mayıs ayından bu yana 1 milyon varil İran petrolü piyasadan çekildi ve bu tek başına İran rejiminin petrol gelirlerinde 2 milyar dolar azalış sağladı" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler