1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İran'dan Türkiye'ye gaz akışında sorun yok açıklaması

İran'dan Türkiye'ye gaz akışında sorun yok açıklaması

Enerji Günlüğü - Türkmenistan’ın İran’a gaz akışını kesmesinin ardından İran, Türkiye’ye gaz ihracatında bir sorun yaşanmayacağını...

İran'dan Türkiye'ye gaz akışında sorun yok açıklaması

Enerji Günlüğü - Türkmenistan’ın İran’a gaz akışını kesmesinin ardından İran, Türkiye’ye gaz ihracatında bir sorun yaşanmayacağını açıkladı.

İran Ulusal Gaz Şirketi (NIGC) sözcüsü Mohammad Bucarzade, Türkmenistan’ın İran’a gaz akışını kesmesinin İran’ın uluslararası taahhütlerinde bir halel getirmediğini ve İran’dan Türkiye’ye gaz ihracatının devam ettiğini söyledi.

İran’ın uluslararası taahhütlerine bağlı olduğunu vurgulayan Bucarazade, Türkmenistan’ın Azarbaycan’a olan gaz SWAP’ının da devam ettiğini söyledi. Türkiye’ye yapılan ihracatla ilgili bir sorun yaşanmadığını ifade eden Bucarzade, ‘’Türkiye’ye gaz akışı anlaşma doğrultusunda devam etmekte’’ dedi.

Bucarzade yaptığı açıklamada, Türkmenistan’dan gaz akışının kesilmesinin ev kullanımlarına zarar vermeyeceğini zira ev kullanıcıların öncelik taşıdıklarını ve israfın önlenmesiyle bu meselenin çözüleceğini ifade etti.

TÜRKMENİSTAN İRAN'A GAZI KESTİ, İRAN KAFA TUTTU

Önceki ve Sonraki Haberler