1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran`ın dönüşü S.Arabistan`ın petrol üretimini kısıtlayacak

İran`ın dönüşü S.Arabistan`ın petrol üretimini kısıtlayacak

Enerji Günlüğü - İran'ın petrol ihracatının yaptırımlar öncesi seviyesine geri dönmesiyle Suudi Arabistan'ın hem petrol üretimini azaltmak zorunda...

İran`ın dönüşü S.Arabistan`ın petrol üretimini kısıtlayacak

Enerji Günlüğü - İran'ın petrol ihracatının yaptırımlar öncesi seviyesine geri dönmesiyle Suudi Arabistan'ın hem petrol üretimini azaltmak zorunda kalacağı ifade edildi.

Ekonomi Bakanlığı Ekonomik Araştırmalar ve Değerlendirme Genel Müdürlüğü'nün 'Ekonomi Bülteni'nde yer alan habere göre, Ulusal İran Petrol Şirketi'nin (NIOC) Eski Genel Müdürü Fereydoun Barkeshli, İran'ın petrol ihracatının yaptırımlar öncesi seviyesine geri döndüğünde Suudi Arabistan'ın üretimini kesmek zorunda kalacağından hiç şüphe duymadığını belirtti.

Viyana Enerji Araştırma Grubu Başkanı Barkeshli Suudi Arabistan'ın ham petrol üretimini İran'a yer açmak için kısmasının gerekli olacağını söyledi.

İran ve P5+1 ülkeleri (ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin + Almanya) arasında İran'a uygulanan yaptırımların kaldırılması için 30 Haziran'da kapsamlı bir nükleer anlaşmaya ulaşmak için müzakereler devam ediyor.İran Petrol Bakanı Bijan Namdar Zanganeh, yaptırımların kaldırılmasından bir ay sonra üretimlerinin 0,5 milyon varil/gün artacağını, altı ay içinde ise bu rakamın 1 milyon varil/güne ulaşabileceğini belirtmişti.

Yaptırımlardan önce günde 2,5 milyon varil olan İran'ın petrol ihracatı 2014 yılında günde 1,2 milyon varile düştü.Mayıs 2015 tarihinden itibaren ise günde 1,4 milyon varil olarak gerçekleşti.

Önceki ve Sonraki Haberler