1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran`ın Euro hamlesi sonuç verdi

İran`ın Euro hamlesi sonuç verdi

Enerji Günlüğü - İran'ın teklifine olumlu yanıt veren Yunanistan'dan Hellenic Petroleum, İtaya'dan Saras ve Royal Dutch Shell borçlarını Euro olarak ödeyecek.Petrol...

İran`ın Euro hamlesi sonuç verdi

Enerji Günlüğü - İran'ın teklifine olumlu yanıt veren Yunanistan'dan Hellenic Petroleum, İtaya'dan Saras ve Royal Dutch Shell borçlarını Euro olarak ödeyecek.

Petrol satışından alacağı ödemelerin Euro olarak yapılmasını isteyen İran bu girişiminden olumlu sonuç aldı. İran Petrol Bakanı Bijan Zangeneh, İran'a milyarlarca Dolar borçlu olan yabancı petrol şirketlerinin bu borçları Euro olarak geri ödeyeceklerini söyledi.

Zangeneh, Yunanistan'dan Hellenic Petroleum, İtaya'dan Saras ve Royal Dutch Shell'in İran'a 4 milyar Dolar civarındaki borçlarını Euro olarak ödeyeceklerini belirtti.

Zangeneh, "Shell borcunu Euro olarak ödemeyi kabul etti. Hellenic Petroleum ise borcunu ödemekte zorlanıyor, alternatif yöntemler üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu.

Zanganeh ayrıca Emirates National Oil, Japonya ve Hollanda ile de borçlar konusunda uzlaşma için müzakerelere başladıklarını ifade etti.

Yaptırımların yumuşatılması ardından ABD Doları'na bağımlılığını azaltmak isteyen İran,petrol satışından alacağı olan ülkelerden ödemelerini şimdiye kadarki Amerikan Doları yerine Euro olarak yapılmasını talep ederek, faturaları da Euro olarak düzenleyeceğini duyurmuştu.

İRAN PETROLÜ EURO İLE SATIYOR

Önceki ve Sonraki Haberler