1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran’ın Petrol İhracatı Artıyor

İran’ın Petrol İhracatı Artıyor

Enerji Günlüğü - İran’ın en büyük müşterileri olan dört Asya ülkesine petrol ihracatı Şubat ayında günde 1,37 milyon varile yükselerek geçen...

İran’ın Petrol İhracatı Artıyor

Enerji Günlüğü - İran’ın en büyük müşterileri olan dört Asya ülkesine petrol ihracatı Şubat ayında günde 1,37 milyon varile yükselerek geçen yılın aynı dönemine göre% 17.2 arttı.

Fars haber ajansının haberine göre, İran’ın dört büyük alıcısı konumunda olan Çin, Hindistan, Japonya ve Güney Kore’ye petrol ihracatı Şubat ayında günde 1,37 milyon varile yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde bu miktar 1.17 milyon varil idi. Böylece İran’ın bu ülkelere petrol ihracatı bir yılda % 17.2 arttı.

İran’ın en büyük müşterisi konumunda olan Çin’in petrol ithalatı %6 oranında artarak Şubat ayında günlük 552 bin varilin üzerinde gerçekleşti.

Güney Kore İran’dan günde 290 bin varil petrol ithal ederek geçen yıla göre petrol ithalatını ikiye katladı.

Japonya’nın Şubat ayında İran’dan petrol ithalatı ise geçen yılın aynı ayına oranla %21,7 artış kaydederek günde 260 bin 829 varile yükseldi.

Öte yandan İran’ın Hindistan’a petrol ihracı geçen yılın Şubat ayına oranla % 8.7 azalarak günde 266 bin varile indi.

Gözlemciler, İran ve 5+1 (Beş BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ve Almanya) arasında geçen Kasım ayında Cenevre’de imzalanan nükleer anlaşmanın bu süreçte etkili olduğunu belirtiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler