1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran`ın petrol ihracatı bu yıl 4 milyon varile çıkacak

İran`ın petrol ihracatı bu yıl 4 milyon varile çıkacak

Enerji Günlüğü - İran’a uygulanan yaptırımların kalkmaıyla 2015’de günlük petrol ihracının 4 milyon varile çıkması bekleniyor.İran ile P5+1...

İran`ın petrol ihracatı bu yıl 4 milyon varile çıkacak

Enerji Günlüğü - İran’a uygulanan yaptırımların kalkmaıyla 2015’de günlük petrol ihracının 4 milyon varile çıkması bekleniyor.

İran ile P5+1 ülkeleri arasında yıllardır devam eden nükleer müzakerelerde nihai anlaşma dün imzalanmasının ardından bir açıklama yapan İran Ulusal Petrol Şirketi Başkanı Muhsin Ghamseri, BM’nin uyguladığı yaptırımların kalmasıyla dünya pazarına yaptıkları petrol satışının da artmasını umduklarını dile getirerek, İran’ın 2015’de günlük petrol ihracının 4 milyon varile çıkmasını beklediklerini kaydetti.

Ghamseri, Çin, Hindistan, Türkiye, Güney Kore ve Japonya’nın da aralarında olduğu geleneksel müşterilerine yaptıkları petrol satışının artacağını tahmin ettiklerini belirtti.

İRAN 2015 İÇİN PETROL ANLAŞMALARI İMZALADI

İran Petrol Bakanlığı Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 2015 yılı için petrol anlaşmalarının imzalandığını açıkladı.

Anlaşmaya göre, BM Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) de onay vermesinin ardından İran’a uygulanan ekonomik yaptırımlar kaldırılacak. Bu sayede, yaptırımlar nedeniyle üçüncü taraflar aracılığıyla satılan İran petrolü, doğrudan Tahran tarafından satılabilecek.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler