1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran`ın petrol stoku rekor seviyede

İran`ın petrol stoku rekor seviyede

Enerji Günlüğü - Batının enerji ve finansal alandaki ambargosu karşısında zorlanan İran'da petrol stokları rekor seviyeye ulaştı. Mehr Haber Ajansı’nın...

İran`ın petrol stoku rekor seviyede

Enerji Günlüğü - Batının enerji ve finansal alandaki ambargosu karşısında zorlanan İran'da petrol stokları rekor seviyeye ulaştı. 

Mehr Haber Ajansı’nın haberine göre, İran’daki petrol stoku 1,8 trilyon dolarlık piyasa değeri ile rekor seviyeye ulaştı.

ITAR TASS Haber Ajansı ise İran’da geçen yıl yapılan petrol arama çalışmaları kapsamında kazılan kuyulardan petrol elde etme başarı oranının yüzde 90 olduğu bilgisini verdi.

İRAN PETROL BAKANI YARDIMCISI AHMED GALEBANİ

İran Petrol Bakanı Yardımcısı Ahmed Galebani konuyla ilgili açıklamasında "Söz konusu rakama şu anki küresel petrol piyasası fiyatları baz alınarak ulaşıldı. Bu rakam, İran’ın 100 yıldan daha fazla bir sürede petrol ihracatından elde edeceği gelirden bile daha fazladır" dedi.

Galebani, son birkaç yıl içerisinde ülkede 18,6 milyar varil kapasiteye sahip yeni rezervlerin keşfedildiğini de sözlerine dedi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü OPEC’in verilerine göre bu yılın Temmuz ayında İran’da bir günde 2,68 milyon varil petrol üretimi gerçekleşti.

Önceki ve Sonraki Haberler