1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. IRENEC 2018 İstanbul`da başlıyor

IRENEC 2018 İstanbul`da başlıyor

Enerji Günlüğü - Mevcut enerji ağını gelecekte tümüyle yenilenebilir enerjilere dönüştürmenin Türkiye boyutunda değerlendirileceği IRENEC 2018, 7-9...

IRENEC 2018 İstanbul`da başlıyor

Enerji Günlüğü - Mevcut enerji ağını gelecekte tümüyle yenilenebilir enerjilere dönüştürmenin Türkiye boyutunda değerlendirileceği IRENEC 2018, 7-9 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği Türkiye Bölümü EUROSOLAR Türkiye’nin her yıl düzenlediği IRENEC Uluslararası Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Konferansları’nın sekizincisi de yoğun bir gündem ile gerçekleştirilecek. 7-9 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Maltepe’deki Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan IRENEC 2018 8. Uluslararası Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Konferansı’nın amacı, yüzde 100 yenilenebilir enerjilere dönüşümün teknik, ekonomik, siyasi boyutlarının ve sanayide, mimaride, ulaşımda ve eğitimde hayata geçme yollarının tartışılacağı uluslararası bir platform yaratmak. 

Konferansta Türkiye’nin yenilenebilir enerji geleceğini ile ilgili bilgi ve değerlendirmeler yapılarak katılımcıların katkılarıyla enerji dönüşümünün biçimlendirilmesi hedefleniyor. 

KONFERANS TASLAK PROGRAMI YAYINLANDI

Mevcut enerji ağını gelecekte tümüyle yenilenebilir enerjilere dönüştürmenin yollarının konuşulacağı konferansta yenilenebilir enerji kaynakları tüm yönleriyle ele alınacak. Güneş yakıtlarında yeni perspektifler, fotovoltaik dönüşüm ve depolama, güneş enerjisi santral yatırımlarında güncel durumlar ve çatı pazarının gelişimi, biyokütle yatırımları ve geleceği, konvensiyonel enerji kullanımının toplumsal maliyetleri, dünyada ve Türkiye’de jeotermal ile YEKDEM’le ilgili yasal düzenlemelerin masaya yatırılacağı Konferansta ayrıca güneş enerjisi ile petrol üretimi gibi oldukça farklı konular da yer alacak.

Konferansın açılış konuşmalarını, EUROSOLAR Türkiye Yenilenebilir Enerji Birliği Genel Sekreteri Anıl Türkünoğlu, EUROSOLAR Türkiye Yenilenebilir Enerji Birliği Başkanı Prof. Dr. Tanay Sıdkı Uyar, JESDER Başkanı Ufuk Şentürk, GENSED Başkanı Prof. Dr. Şener Oktik, BIYODER Yönetim Kurulu Üyesi Halil Tolga İlçin, Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bülent Ekici, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Dr. Oğuz Can ve Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç yapacaklar.  Bununla birlikte Türkiye’den ve dünyadan birçok konuşmacı konferansa katılacak.

Konferans programı ve bilgi için http://www.irenec.org ve http://www.eurosolar.org.tr adreslerinden bilgi alınabiliyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler