1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İrlanda çimlerden elektrik üretecek

İrlanda çimlerden elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - İrlanda’da Barrow nehrinin kıyısındaki verimsiz topraklarda yetiştirilecek özel bir çim türü hem elektrik üretecek hem de karbondioksit...

İrlanda çimlerden elektrik üretecek

Enerji Günlüğü - İrlanda’da Barrow nehrinin kıyısındaki verimsiz topraklarda yetiştirilecek özel bir çim türü hem elektrik üretecek hem de karbondioksit depolayacak.

İrlanda'da Dublin yakınlarında Carlow'da yürütülen bir araştırma projesinde, Barrow Nehri'nin kıyısında büyüyen çimler biyokütle elde edilerek alternatif enerji üretiminde kullanılacak. Çimler bir yandan da atmosferdeki karbonu ayıracak.

Araştırmacılara göre Myscanthus türü çim, alternatif enerji üretimi için ideal, biyokütle üretme kapasitesi çok geniş ve az enerji tüketerek çok fazla biyokütle üretebiliyor. Ayrıca doğal vatanı Asya ve Afrika olan bu çim türü verimsiz topraklarda verimli topraklarda olduğundan daha fazla biyokütle üretimine uygun.

Bilim insanları şu anda çimin Avrupa iklim koşullarına daha uygun hale getirilmesi ve Biyokütle üretim sürecinde daha verimli hale getirilmesi için çalışmalar yürütüyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler