1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İş arayan her üç kişiden biri enerji istiyor

İş arayan her üç kişiden biri enerji istiyor

Enerji Günlüğü - Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman, iş arayan her üç kişiden birinin enerji sektöründe çalışmak istediğini söyledi....

İş arayan her üç kişiden biri enerji istiyor

Enerji Günlüğü - Akenerji Genel Müdürü Ahmet Ümit Danışman, iş arayan her üç kişiden birinin enerji sektöründe çalışmak istediğini söyledi. Ahmet Ümit Danışman, DÜNYA'ya yaptığı açıklamada enerji sektöründe artan yatırımlara paralel, eleman ihtiyacının da artış gösterdiğini belirtti. Yakın zamana kadar sadece birkaç pozisyon bulunan sektörde kariyer açısından yeni iş sahaları ortaya çıktığını anlatan Danışman "Sektörün büyüyen ve gelişen yapısı işgücünün taleplerini kendisine çekiyor. İş arayan her 3 kişiden 2 si enerji sektörüne girmek istiyor" dedi.

SANTRAL VE İLETİM PERSONELİ ARANIYOR

Ancak sektörle ilgili spesifik deneyime sahip kalifiye personel sayısının düşük olduğuna dikkat çeken Danışman "Şu anda en yoğun ihtiyaç duyulan işgücünü beyaz ve mavi yaka şeklinde ayırmak daha doğru olacaktır. Beyaz yaka çalışanlar için; enerji santrallerinin yapımı ve işletmesi alanında deneyimli makine, elektrik ve inşaat mühendisleri; mavi yaka çalışanlar için de yüksek gerilim çalışma belgesine sahip elemanlar sıklıkla ihtiyaç hissedilen pozisyonlar" diye konuştu.

İŞGÜCÜ ARZINI İYİ YÖNETMEK

Sektöre yönelik yoğun talep nedeniyle işgücü arzını doğru yönetmenin de sektör için önemli bir sorun olduğunu anlatan Ahmet Ümit Danışman şunları söyledi: "Başvuru yapan adayları doğru yönetmek, doğru yönlendirmek ve talep fazlasını uygun bir biçimde reddetmek titizlikle yönetilmesi gereken bir süreç. Biz Akenerji olarak elemanlarımıza sunduğumuz eğitimler ve işbaşı oryantasyonlarıyla sektöre girmek isteyen fakat yeterli deneyimi olmayan çalışanların da kısa süre içerisinde kendilerini geliştirebilmelerine olanak tanımaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra sektöre kalifiye eleman yetişebilmesi için üniversitelerle işbirlikleri kurarak, enerji sistemleri alanında okuyan öğrencilerin bilinçlenmesine katkıda bulunuyoruz."