1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İş Bankası’ndan Enda Enerji’nin 5 RES Projesine kredi

İş Bankası’ndan Enda Enerji’nin 5 RES Projesine kredi

Enerji Günlüğü- Türkiye İş Bankası, Enda Enerji Holding AŞ tarafından İzmir’de kurulacak 5 Rüzgar Enerjisi Santralinin (RES) finansmanı için kredi...

İş Bankası’ndan Enda Enerji’nin 5 RES Projesine kredi

Enerji Günlüğü- Türkiye İş Bankası, Enda Enerji Holding AŞ tarafından İzmir’de kurulacak 5 Rüzgar Enerjisi Santralinin (RES) finansmanı için kredi sağladı.

Firmanın Alaçatı RES, Germiyan RES, Urla RES, Mordoğan RES, Yaylaköy RES projeleri için Banka tarafından sağlanan 96 milyon Dolar’lık kredi 19 Eylül 2013’de İstanbul'da düzenlenen tören ile kamuoyuna duyuruldu. Kredi anlaşması, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce ile Enda Enerji Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve RES Projeleri İcra Kurulu Başkanı Enis Özsaruhan tarafından imzalandı.

RES’LERİN TOPLAM KURULU GÜCÜ 68,6 MW

RES’lerin toplam kurulu gücünün 68,6 MW olduğu ve yıllık 197 milyon kWh elektrik üretecekleri bildirilirdi. RES’lerin 2015 yılının ilk çeyreğinde işletmeye alınması planlanıyor.

İş Bankası tarafından sağlanan kredinin ilk 2,5 yılı anapara geri ödemesiz olmak üzere, toplam 12 yıl vadeli olarak sağlandığı açıklandı.

İŞ BANKASI’NDAN ENERJİ PROJELERİNE 6 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNDE FİNANSMAN

Törende konuşan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Suat İnce, hızla artmakta olan enerji talebinin sorunsuz bir biçimde karşılanabilmesi için yenilenebilir enerji potansiyelinin harekete geçirilmesi ve enerji arzının yerli kaynaklarla çeşitlendirilmesinin büyük önem taşıdığını dile getirdi.

İnce şunları söyledi, “Enerji projelerinin finansmanı kapsamında toplam 6 milyar Doların üzerinde kaynak tahsis eden İş Bankası’nın ülkemizin ihtiyaçları paralelinde doğru yapılandırılmış, fizibilitesi yeterli ve özellikle çevresel konularda tüm önlemleri alınmış enerji projelerine finansman desteğini önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz.”

Önceki ve Sonraki Haberler