1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İş Bankası’ndan enerji verimli tarıma destek

İş Bankası’ndan enerji verimli tarıma destek

Türkiye İş Bankası, tarımsal endüstri ile tarımda kaynak ve enerji verimliliği yatırımlarına 25 milyon Euro kredi kullandıracak.

İş Bankası’ndan enerji verimli tarıma destek

Enerji Günlüğü - Türkiye İş Bankası, tarımsal endüstri ile tarımda kaynak ve enerji verimliliği yatırımlarına 25 milyon Euro kredi kullandıracak.

Fransız Kalkınma Ajansı özel sektör temsilcisi PROPARCO, İş Bankas’na 25 milyon Euro tutarında, 10 yıl vadeli bir kaynak sağladı. İş Bankası bu kaynakla, tarım ve tarım endüstrisi sektörlerinde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli firmaların enerji ve kaynak verimliliği sağlamaya yönelik aktivitelerinin orta ve uzun vadeli finansmanına destek verecek.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gamze Yalçın, “PROPARCO’dan sağladığımız bu yeni kaynak ile çiftçilerimizin ve tarım endüstrisinin finansmana erişiminin sağlanmasıyla, tarımda enerji ve kaynak verimliliği konularındaki farkındalığın artacağına ve sürdürülebilir büyümeye önemli katkı sağlanacağına inanıyoruz” dedi.

KIRSAL KALKINMAYA KATKI

ROPARCO’nun Türkiye temsilcisi Jean-Gabriel Dayre İş Bankası’nın ulusal düzeyde yaygın erişilebilirliği ile Türkiye’nin önde gelen finansal kuruluşlarından birisi olduğunun altını çizerek “Tarım sektöründe enerji ve kaynak verimliliğini teşvik etmeye odaklı bu kredi ile İş Bankası’nın Türkiye’nin kırsal bölgelerindeki fonlama ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalarına katkıda bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler