1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İş Bankası’ndan enerji verimliliğine 50 milyon Euro kredi

İş Bankası’ndan enerji verimliliğine 50 milyon Euro kredi

Enerji Günlüğü - Türkiye İş Bankası, enerji verimliliği kriterlerine uyan konutların kredi finansmanında kullanılmak üzere Fransız Kalkınma Ajansı’nın...

İş Bankası’ndan enerji verimliliğine 50 milyon Euro kredi

Enerji Günlüğü - Türkiye İş Bankası, enerji verimliliği kriterlerine uyan konutların kredi finansmanında kullanılmak üzere Fransız Kalkınma Ajansı’nın özel sektör temsilcisi PROPARCO ile 50 milyon Euro tutarında, 10 yıl vadeli kredi anlaşması imzaladı. Temin edilen kredi ile İş Bankası, Türkiye’de yerleşik bireysel müşterilerin yerel mevzuatta yer alan enerji verimliliği kriterlerine uyan konutlarının finansmanına destek verecek. PROPARCO kredilerinin kullanımına aracı olarak, müşterilerini yaşam alanlarında enerji verimliliği sağlanması konusunda teşvik etmekte önemli bir rol üstlenen İş Bankası, Kentsel Dönüşüm Projesi’nde de kredi desteği sağlıyor. Kentsel Dönüşüm Projesi ile yenilenecek olan binalar da enerji verimliliği esaslarına uygun oldukları ölçüde bu krediden faydalanma imkânı bulabilecek.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Ertürk: “Konut sektörünün hızla gelişmesi ve çevre üzerinde etkilerinin hızla artması nedeniyle kurumlar dışında bireylerin de bilinçlendirilerek, enerji verimliliği sağlayan konutların finanse edilmesinin gerek ekonomi gerekse çevre açısından olumlu katkıları olacaktır” dedi. PROPARCO Genel Müdür Yardımcısı ve Baş Yatırım Yöneticisi Marie- Hélène Loison ise “İş Bankası gibi dinamik bir bankayı destekliyor olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu kredi, Türkiye genelinde önemli projelerden biri olan Kentsel Dönüşüm Projesi’ne katkı sağlayarak daha yüksek enerji verimliliği sağlayacak konutların inşasına destek olacaktır.” dedi.

Söz konusu kredi ile 9 Aralık 2010 tarihinde imzalanan kredi sözleşmesi kapsamında İş Bankası’na sağlanan 50 milyon Euro tutarındaki kredi, amacı yenilenebilir enerjinin geliştirilmesi ve Türkiye’de sera gazı emisyonunun azaltılmasına destek olmak olan AFD Grubu’nun büyük ölçekli programının bir parçasını oluşturuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler