1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. İş göremez jeoloji mühendisine oda aidatı yok

İş göremez jeoloji mühendisine oda aidatı yok

Enerji Günlüğü - Amansız hastalık veya sağlık sorunları nedeniyle iş göremez raporu bulunan ve mesleğiyle ilgili işler yapmayıp isteğe bağlı sigortalı...

İş göremez jeoloji mühendisine oda aidatı yok

Enerji Günlüğü - Amansız hastalık veya sağlık sorunları nedeniyle iş göremez raporu bulunan ve mesleğiyle ilgili işler yapmayıp isteğe bağlı sigortalı olan jeoloji mühendisleri oda aidatı ödemeyecek. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeoloji Mühendisleri Odası Jeoloji Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliği’nde değişiklik yapıldı. Söz konusu yönetmeliğin üyelik ödendisi (aidat) alınmayacak jeoloji mühendislerinin hangileri olduğunu belirleyen kısmına iki yeni bent eklendi. Buna göre amansız hastalık veya ağır sağlık sorunları nedeniyle sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri kaydıyla uzun süre iş göremez durumunda bulunanlardan, rapor süresi boyunca aidat alınmayacak. Jeoloji mühendisliği ile ilgili herhangi bir faaliyette bulunmayıp isteğe bağlı olarak sigortalı olanlarda Oda’ya üyelik aidatı ödemeyecek. 

Jeoloji Mühendisleri Odası’nın her takvim yılı içinde peşin veya Oda Yönetim Kurulunca saptanan eşit taksitlerle tahsil edilen aidatını ödemek zorunda olmayan üyeler şöyle: 

a) Emekli veya maluliyet aylığı alıp, mesleği ile ilgili bir işte çalışmayanlar

b) Zorunlu askerlik görevini yapanlardan, askerlikleri süresince

c) Sosyal Güvenlik Kuruluşlarından alınacak belgelerde belirtilen işsizlik süresince

ç) Başka bir işte çalışmamak kaydıyla kurumlarından alınacak belgelerde belirtilen ücretsiz izin süresince

d) Meslekî faaliyetler dışında amaçlarla yurt dışında kalınan sürece

e) Mesleği ile ilgili bir işte çalışmamak kaydıyla lisansüstü öğrenim süresince

g) Amansız hastalık veya ağır sağlık sorunları nedeniyle sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri kaydıyla uzun süre iş göremez durumunda bulunanlar, rapor süresi boyunca

 
Önceki ve Sonraki Haberler