1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İşbir yatakları güneş elektriğiyle üretilecek

İşbir yatakları güneş elektriğiyle üretilecek

İşbir Holding, 10 milyon dolar yatırıma Balıkesir’de 9,152 MWp güce sahip GES kuracak. Şirket geçen yıl kurduğu güneş santraliyle birlikte elektriğinin yarıdan fazlasını karşılayabilecek.

İşbir yatakları güneş elektriğiyle üretilecek

Enerji Günlüğü - İşbir Holding, güneş enerjisine ikinci yatırımını yaparak, elektrik ihtiyacının %55’ini temiz enerji kaynaklarından karşılayacak. 

Yatak ve konfor ürünlerinde Türkiye’nin ve dünyanın ham madde üreticisi konumuna sahip İşbir Holding, 2022 yılında gerçekleştirdiği 9,74 megavatlık Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımı ile enerji ihtiyacının %25’ini karşıladı. Böylelikle 135 bin adet ağacın kesilmesini ve 4,5 milyon kg karbondioksit salımını engelleyen şirket, bu yıl ikinci GES yatırımını hayata geçirmek için çalışmalara başladı. 10 milyon dolarlık yatırım ile Balıkesir ili Susurluk ilçesinde inşa edilecek olan ve 9,152 MWp güce sahip GES ile enerji ihtiyacının %55’ini karşılamayı hedefleyen İşbir Holding, tükettiği enerjinin tamamını üretmek için de önümüzdeki yıllarda yenilebilir enerjiye yatırım yapmayı sürdürmeyi planlıyor. 

4,7 MİLYON KG CO2 SALIMI ÖNLENECEK

94.500 metrekare alan üzerine kurulacak olan ve 16.640 panelin kullanılacağı GES yatırımıyla yıllık 13 milyon kWh elektrik enerjisi üretecek. Enerji kullanımında tasarruf ederken 4,7 milyon kg karbondioksit salınımını da engelleyecek olan şirket, sürdürülebilirlik odağında enerji tüketiminin yerel kaynaklardan yapılmasını ve fosil yakıt tüketiminin azaltılmasını hedefliyor.

“KARBON NÖTR KURULUŞ OLMA YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK”

İşbir Holding CEO’su Metin Gültepe yaptığı açıklamada, Sürdürülebilir geleceğin anahtarlarından biri olan yenilenebilir enerjiden biz de faydalanmaya başlayarak karbon nötr kuruluş olma yolunda önemli bir adım attıklarını belirtti. Gültepe, “Türkiye, güneş enerjisi potansiyeli bakımından dünyada ilk sıralarda yer alırken, bu gücün sanayide ve üretimde kullanılması çok önemli. İşbir Holding olarak ülkemize yenilenebilir enerji anlamında değer katacağına inandığımız projeleri desteklemeye her daim devam edeceğiz” dedi.

SERA GAZI EMİSYON HESAPLAMASI YAPIYOR

İşbir Holding ayrıca, Aqua Fixing teknolojisi kullanarak ürettiği yataklarda solvent içermeyen, doğa dostu ve su bazlı yapıştırıcılar tercih ediyor. Sürdürülebilirlik çalışmalarında ISO 14064-1 Karbon Ayak İzi Hesaplama Belgesi’ni de alan İşbir Holding, sera gazı emisyonlarının ve uzaklaştırmalarının hesaplamasını yapıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler