1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Isı sayacı muayenesini bölgesel ısı dağıtım şirketi yapacak

Isı sayacı muayenesini bölgesel ısı dağıtım şirketi yapacak

Bir bölgede ısı dağıtımı, ölçümü ve satışı yapan şirketi varsa, ısı sayaçlarının muayeneleri, bu şirketler tarafından yapılacak.  

Isı sayacı muayenesini bölgesel ısı dağıtım şirketi yapacak

Enerji Günlüğü - Bir bölgede ısı dağıtımı, ölçümü ve satışı yapan şirketi varsa, ısı sayaçlarının muayeneleri, bu şirketler tarafından yapılacak.  

Isı Sayaçları Muayene Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlandı. Yönetmelik 01 Ocak 2021 tarihinden itibaren yürürlük kazanacak. 

Değişiklik uyarınca Yönetmeliğin “Muayene için temel gerekler ve sorumluluklar” başlıklı 6. maddesinin altıncı fıkrasında yapılan değişikliğe göre bir bölgede ısı enerjisinin dağıtımı, ölçümü ve satışı yapan bölgesel ısı dağıtım ve satış şirketleri varsa sayaçların muayeneleri bu şirketler tarafından yaptırılacak. 

Değişiklik uyarınca sayaçların periyodik muayenesi için zamanında servislere başvurmayan veya muayenesini yaptırmayan kullanıcılar ile ısı dağıtım şirketlerine idari ve cezai işlem yapılacağı bildirildi. 

Yeni düzenlemeye göre 2021 yılında sayaçların periyodik muayenelerini yaptırmakla yükümlü kullanıcılar ile stok muayenesi yaptırmakla yükümlü olanların, 01 Ocak 2021 tarihinden 01 Mart 2021 tarihinde mesai saati bitimine kadar, servislere; bölgede ısı dağıtımı ve satışı yapan şirket varsa bu şirkete başvurmaları ve 31 Aralık 2021 tarihi sonuna kadar bu muayeneleri yaptırmaları gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler