1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Isı sayacı yetkili servisleri yılsonuna kadar sertifika alacak

Isı sayacı yetkili servisleri yılsonuna kadar sertifika alacak

Isı sayacı yetkili servislerine yılsonuna kadar akreditasyon sertifikası alma zorunluluğu getirildi.

Isı sayacı yetkili servisleri yılsonuna kadar sertifika alacak

Enerji Günlüğü - Isı sayacı yetkili servislerinin akreditasyon muafiyeti yılsonunda bitiyor. Akredite olamayanların yetki belgesi iptal edilecek. 

Isı Sayaçları Muayene Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklik düzenlemesiyle Yönetmeliğin “Türk Standardları Enstitüsü uygunluk raporu” başlıklı Geçici 3. maddesinde değişiklik yapıldı. Buna göre ısı sayaçlarının tamiri, bakımı, ayarlanması, muayenesi ve damgalanmasını yapmak üzere yetkili servis olabilmek için müracaat edenlere getirilen akreditasyon sertifikası muafiyetinin süresi, 2022 yılı sonuna kadar uzatıldı. 

AKREDİTASYON ALANA KADAR RAPOR GEÇERLİ OLACAK 
Muafiyet almış olanların her durumda Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) akreditasyon sertifikasına esas olan “TS EN ISO/IEC 17020 Uygunluk Değerlendirmesi-Çeşitli tiplerdeki muayene kuruluşlarının işletimi için şartlar” standardının aşağıdaki maddelerine uygunluk raporu alıp, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunması gerekecek. 

  • 6.1 personel 
  • 6.2 tesisler ve donanım 
  • 7.1 muayene yöntemleri ve prosedürler 
  • 7.2 muayene öğeleri ve numunelerinin yönetimi 
  • 7.3 muayene kayıtları 
  • 7.4 muayene raporları ve muayene sertifikaları. 

YILSONUNA KADAR AKREDİTE OLAMAYANLARIN YETKİSİ İPTAL
Bu rapora istinaden yetkilendirilen yetkili servisler, 31 Aralık 2022 tarihine kadar akreditasyon sertifikasını alarak Bakanlığa ibraz etmek zorunda olacaklar. 

31 Aralık 2022’ye kadar akreditasyon sertifikası almayan yetkili servislerin yetki belgeleri bu tarih itibarıyla iptal edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler