1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İŞİD Arap gaz boru hattına saldırdı

İŞİD Arap gaz boru hattına saldırdı

Enerji Günlüğü - İslami terör örgütü İŞİD Mısır'dan Ürdün'e doğalgaz taşıyan Arab gaz boru hattına saldırdı.Mısır basınında yer alan haberlere...

İŞİD Arap gaz boru hattına saldırdı

Enerji Günlüğü - İslami terör örgütü İŞİD Mısır'dan Ürdün'e doğalgaz taşıyan Arab gaz boru hattına saldırdı.

Mısır basınında yer alan haberlere göre, islamı terör örgütü İŞİD'in Mısır'ın Sina şehrindeki organizasyonu bir açıklama yaparak 6 Ocak tarihinde Arab gaz boru hattının ana parçalarından birini Sina'nın Kuzeyinde patlattıklarını açıkladılar.

Terör örgütü açıklamasında, "Allahın adıyla halife izin vermedikçe Ürdün'e bir damla gaz ulaşmayacak" ifadesi yer aldı.

1.200 kilometrelik Arab gaz boru hattı ile Mısır'dan Ürdün'e doğalgaz aktarılıyordu. Bu hattın bir kolu da Ürdün El-Ariş kentinden İsrail'in Askelon sahil kentine bağlanıyordu. 2011 yılındaki kaos sırasında bu kolun ondan fazla saldırıya uğraması sonrası bu hatta herhangi bir faaliyet yürütülmemişti. Ardından da Mısır İsrail ile yaptığı tedarik anlaşmasını iptal etmişti.

İSRAİL İLE GAZ TİCARETİ TEHLİKEDE Mİ?

Şimdi yeniden başlayan saldırıların İsrail'den Mısır'a doğalgaz akışını tehlikeye soktuğu ifade ediliyor. İsrail Tamar ortaklığı ile Mısırlı Dolphinus Holdings yedi yıllık ve 5 milyar metreküplük bir tedarik anlaşması imzalamış ve İsrail Enerji Bakanlığı da bu anlaşmayı onaylamıştı.

İSRAİL MISIR'A DOĞALGAZ İHRACINDA İLK ONAYI VERDİ

Önceki ve Sonraki Haberler