1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İŞİD Irak’ın batısındaki petrolü de ele geçirdi

İŞİD Irak’ın batısındaki petrolü de ele geçirdi

Enerji Günlüğü – Irak'ın kuzeyindeki petrol bölgelerini kontrolü altına alan IŞİD ve müttefiki silahlı gruplar, Irak’ın batı kesiminde yer alan...

İŞİD Irak’ın batısındaki petrolü de ele geçirdi

Enerji Günlüğü – Irak'ın kuzeyindeki petrol bölgelerini kontrolü altına alan IŞİD ve müttefiki silahlı gruplar, Irak’ın batı kesiminde yer alan petrol boru hattının çoğunu daele geçirdi.

Irak Bakan Yardımcısı Mutesim Ekrem yaptığı açıklamada, "Ülkenin batı kesiminde yer alan petrol boru hattının çoğu kontrolümüzden çıktı, terör örgütü silahlı grupların eline geçti" dedi. Ekrem, bakanlığın, tüm sıkıntılara rağmen petrol ürünlerini ülkenin farklı kentlerine ulaştırma çabasında olduğunu da ifade etti.

IŞİD militanları, Irak'ın en büyük kentlerinden Musul'un yanı sıra Irak'ın batısındaki bazı ilçe ve beldelerin de kontrolünü ele geçirdiği açıklanmıştı.

İŞİD BAĞDAT’A YAKLAŞTI

Irak'ın kuzeyindeki petrol bölgelerini kontrolü altına alan IŞİD ve müttefiki silahlı grupların, başkent Bağdat'a 100 kilometre yaklaştığı belirtildi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün de aralarında bulunduğu silahlı grupların bazı kent ve beldeleri ele geçirmesinin ardından, orgeneral Ali Muhsin el-Fereyci ve Orgeneral Hatem el-Maksusi, Salahaddin kentinde silahlı gruplara karşı yürütülen operasyonları yönetmek üzere görevlendirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler