1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İŞİD, Irak`ın en büyük petrol rafinerisine girdi

İŞİD, Irak`ın en büyük petrol rafinerisine girdi

Enerji Günlüğü - IŞİD, Irak'ın en büyük petrol rafinerisi Beyci'de birkaç noktayı ele geçirdi.Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD), Irak'ın Selahaddin...

İŞİD, Irak`ın en büyük petrol rafinerisine girdi

Enerji Günlüğü - IŞİD, Irak'ın en büyük petrol rafinerisi Beyci'de birkaç noktayı ele geçirdi.

Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD), Irak'ın Selahaddin eyaletinde bulunan ve ülkenin en büyük petrol rafinerisi Beyci'de birkaç noktayı ele geçirdi.

IŞİD’in medya kaynaklarının paylaştığı bilgilere göre, örgüt Beyci rafinerisine 4 taraftan iki aşamalı olarak saldırı düzenledi. İlk aşamada rafinerinin etrafındaki binalar, ikinci aşamada ise rafinerinin içindeki binaları ele geçirildi.

Cumartesi akşam saatlerinde Beyci rafinerisinin yakıt depolarının yanı sıra birkaç bina IŞİD tarafından ele geçirilmiş oldu.

Hükümete yakın medya kaynaklarına göre ise, IŞİD rafineride ordunun komutanlık yaptığı Petrol Enstitüsü binasını ele geçirdi.

Anadolu Ajansı’nın güvenlik kaynağına dayandırdığı habere göre, IŞİD’in yakıt depolarına yerleştirdiği bombanın patlaması sonucunda rafineriden yoğun siyah duman yükseldi.

Ülkenin en büyük rafinerisinin bulunduğu ilçe 18 Haziran'da IŞİD tarafından el geçirilmişti. Ancak, Şii milislerin destek verdiği ordu güçlerinin başlattıkları kapsamlı operasyon, IŞİD'i Beyci rafinerisinden çıkartmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler