1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IŞİD, Musul Barajı ve çevresini ele geçirdi

IŞİD, Musul Barajı ve çevresini ele geçirdi

Enerji Günlüğü - Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları Irak’ın en büyük barajı olan Musul Barajı’nı, bir petrol sahasını...

IŞİD, Musul Barajı ve çevresini ele geçirdi

Enerji Günlüğü - Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları Irak’ın en büyük barajı olan Musul Barajı’nı, bir petrol sahasını ve üç şehri ele geçirdi.

IŞİD’ın, Musul barajını Peşmerge güçlerinden hiçbir dinenişle karşılaşmadan ele geçirdiği belirtiliyor. İŞİD’in ayrıca bugün Musul ve barajın çevresindeki 3 şehir ile bir petrol sahasının kontrolünü ele geçirdiği kaydedildi.

Bununla Peşmerge güçlerinin Haziran’da IŞİD’in Musul’u ele geçirmesinden bu yana en büyük yenilgisini yaşadığı ifade ediliyor.

İŞİD’in ele geçirdiği Irak Suriye sınırındaki Sincar kentinde ise binlerce aile evlerini terk etmek zorunda kaldı. İŞİD kendi internet sitesinden maskeli savaşçılarının ellerinde silahlarla şehrin Belediye Başkanlığı koltuğunda otururken çekilmiş resmini yayınlayarak, önemli sayıda Kürt militanı öldürdüklerini yazdı. İŞİD Türkiye-Irak-Suriye sınırındaki üçgene ulaştıklarını da kaydetti.

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler