1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IŞİD`in elindeki rehineler kurtuldu

IŞİD`in elindeki rehineler kurtuldu

Enerji Günlüğü - Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından rehin tutulan 49 kişi Türkiye'ye döndü.IŞİD'in Irak'taki Musul Başkonsolosluğu'nu basarak...

IŞİD`in elindeki rehineler kurtuldu

Enerji Günlüğü - Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından rehin tutulan 49 kişi Türkiye'ye döndü.

IŞİD'in Irak'taki Musul Başkonsolosluğu'nu basarak kaçırıp rehin aldığı, aralarında konsolosun da bulunduğu 49 kişi, Türkiye'ye geldi.

101 günden bu yana IŞİD'in elinde bulunan rehinelerin kurtulduğu haberi, sabaha karşı geldi.

Azerbaycan'da bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakü'de kaldığı otelde saat 06:00 sıralarında konuyla ilgili bir açıklama yaptı. IŞİD'in alıkoyduğu konsolosluk görevlilerinin bu gece sabaha karşı Türkiye'ye getirildiğini belirten Davutoğlu, "Sabaha karşı saat yarım sularında ilk temaslarımız yoğunlaştı ve sabah 05.00'de de ülkemize geldiler. Gece boyu yakından takip ettik gelişmeleri, biraz önce Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Bu mutlu olay hepimizi güzel bir sabaha hazırladı" dedi. 

Davutoğlu daha sonra Bakü'den ayrılarak rehinelerin getirildiği Urfa'ya uçtu. Davutoğlu'nun da içinde bulunduğu uçak, rehineleri saat 11:00 sıralarında Ankara'ya getirdi.

IŞİD'in elindeki rehinelerin kurtarılması için silahlı bir operasyon düzenlenmediği, 49 Türk vatandaşının müzakere ve ikna süreçleri sonucunda kurtarıldığı belirtildi. 

49 vatandaşının IŞİD'in elinde bulunması nedeniyle, Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki son gelişmeler karşısında beklenen ölçüde aktif olamadığı, ince diplomasi yürütmek zorunda kaldığı yorumları yapılıyordu.

IŞİD güçlerinin Irak'ın bazı bölgelerini ele geçirmesiyle, boru hatlarıyla Türkiye'ye petrol taşınması faaliyetlerinde de aksaklıklar baş göstermişti.

49 rehinenin Türkiye'ye dönmesinden sonra Ankara'nın bölgedeki gelişmelere dönük politikalarında bir değişiklik olup olmayacağı, daha aktif bir faaliyet içine girip girmeyeceği merak ediliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler