1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IŞİD`in petrol tesisleri havadan vurulacak

IŞİD`in petrol tesisleri havadan vurulacak

Enerji Günlüğü - ABD Başkanı Barack Obama, koalisyon güçlerinin IŞİD'in Suriye'de ele geçirdiği petrol ve gaz tesislerini havadan vurmaya devam edeceklerini...

IŞİD`in petrol tesisleri havadan vurulacak

Enerji Günlüğü - ABD Başkanı Barack Obama, koalisyon güçlerinin IŞİD'in Suriye'de ele geçirdiği petrol ve gaz tesislerini havadan vurmaya devam edeceklerini söyledi.

Pentagon’da konuşan ABD Başkanı Barack Obama, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı mücadelesini yoğunlaştırmaya başladığını belirterek,“Suriye’deki IŞİD varlığına karşı çabalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Hava saldırılarımızda, örgütün operasyonlarını mali kaynak sağlamak için kullandığı petrol ve gaz tesislerini hedef almaya devam edeceğiz. Orada güvenilir bir ortağımız olursa, IŞİD püskürtülebilir” dedi.

Obama ayrıca, örgüt karşısında sonuç almanın kolay olmayacağı uyarısında bulunarak, “IŞİD’i yenilgiye uğratmak için orada etkili bir ortağa ihtiyacımız var” dedi.

ETKİLİ BİR ORTAĞA İHTİYAÇ DUYUYORUZ

Obama, ABD’nin Suriye’ye takviye birlik göndermeyeceğini ancak ılımlı Suriye muhalefetine desteğini artıracağını da sözlerine ekledi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri, Eylül ayından beri IŞİD hedeflerine hava saldırıları düzenliyor. IŞİD’in Suriye’deki fiili başkenti kabul edilen Rakka’ya önceki gün çok şiddetli hava saldırıları düzenlenmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler