1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Işıklar Enerji dijital para yatırımı yapıyor

Işıklar Enerji dijital para yatırımı yapıyor

Enerji Günlüğü – Işıklar Enerji, uluslararası coin piyasalarında faaliyet göstermek üzere dijital para ihracı yapacak bir şirket kuruyor. Işıklar...

Işıklar Enerji dijital para yatırımı yapıyor

Enerji Günlüğü – Işıklar Enerji, uluslararası coin piyasalarında faaliyet göstermek üzere dijital para ihracı yapacak bir şirket kuruyor. 

Işıklar Enerji ve Yapı Holding AŞ, grup şirketlerine büyümeye yönelik yeni kaynaklar yaratmak amacıyla %100 bağlı ortaklığı olarak 1 milyon TL sermayeli Işıklar Dijital Para Geliştirme ve Yatırım AŞ unvanlı yeni bir şirket kurulmasına karar verdi.

Işıklar Dijital Para Geliştirme ve Yatırım AŞ, öncelikle blockchain teknolojisiyle yurtdışında kuracağı bir iştirak üzerinden uluslararası belli başlı coin piyasalarında işlem görecek “Işıklar Coin” ihracı (Initial Coin Offering) ve yönetimi ve uygun görülecek muhtelif Işıklar şirketleri için uluslararası token piyasalarında Security Token Arzı (Security Token Offering) konularında faaliyet gösterecek.

Işıklar Enerji'nin %68 oranında bağlı ortaklığı BND Elektrik Üretim AŞ’nin (BND) Üçgen ve Üçgen II adı altında 2 adet nehir tipi Hidro Elektrik Santrali (HES) bulunuyor. Bu iki santralden Üçgen-2 HES, 10,319 MWe; Üçgen HES ise 3,388 MWe kurulu güce sahip. Her iki tesis için de arazi kullanım hakkı, 44 yıl daha BND Elektrik uhdesinde olacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler