1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Işıklı I-II HES için ÇED olumlu kararı

Işıklı I-II HES için ÇED olumlu kararı

Enerji Günlüğü - Yeşilce Enerji'nin Artvin'de kurmayı planladığı toplam kurulu gücü 7,076 MW olan Işıklı I-II Regülatörü ve HES için hazırlanan...

Işıklı I-II HES için ÇED olumlu kararı

Enerji Günlüğü - Yeşilce Enerji'nin Artvin'de kurmayı planladığı toplam kurulu gücü 7,076 MW olan Işıklı I-II Regülatörü ve HES için hazırlanan ÇED raporu olumlu bulundu.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Yeşilce Enerji Elekt. Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından Artvin İli,Borçka İlçesi sınırları içinde Deviskel deresinin memba kolu olan büyük dere üzerinde 899,40 m normal su seviyesinde Işıklı-I Regülatörünün ve 508,70 m normal su seviyesinde Işıklı-II Regülatörünün kurulup işletilmesi ve HES projesi ile ilgili  “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” Kararı verildiğini açıkladı.

Açıklamaya göre, Artvin Valiliği (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekiyor. Ayrıca, projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer’i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığa, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de Artvin Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerekiyor. 

PROJE İLE YILDA 22,09 GWh ENERJİ ÜRETİLECEK

Işıklı-I ve Işıklı-II HES projeleri için yapım süresi 2 yıl olarak planlandı. Projenin toplam kurulu gücü 7,444 MWm/7,076 MWe olup yılda toplam 22,09 GWh enerji üretilecek.

Işıklı-I-II Regülatörü ve HES'te üretilecek elektrik enerjisi, Işıklı-II HES’in yanına ve elektrik dağıtım şirketinin uygun göreceği bir yere bir adet dağıtım merkezi tesis edilerek dağıtım merkezi ile Borçka TM arasında i ENH ile Ulusal Elektrik Sistemine bağlanacak.

Yapılacak tesisler için proje bedeli toplam 27.460.339 TL olarak belirlendi.

Önceki ve Sonraki Haberler