1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Işıltan: Enerji dönüşümü için güvenli, uygun fiyatlı ve düşük karbonlu üretim şart

Işıltan: Enerji dönüşümü için güvenli, uygun fiyatlı ve düşük karbonlu üretim şart

bp Türkiye Ülke Başkanı Tümkan Işıltan, deprem ve sel gibi doğal afetlerin devletler ve kurumların enerji dönüşümüne daha hızlı bir şekilde eğilmelerine neden olacağını kaydetti.

Işıltan: Enerji dönüşümü için güvenli, uygun fiyatlı ve düşük karbonlu üretim şart

Enerji Günlüğü - bp Türkiye Ülke Başkanı Tümkan Işıltan, başarılı ve kalıcı bir enerji dönüşümü için enerji trilemması olarak adlandırılan güvenli, uygun fiyatlı ve düşük karbonlu üretimin ele alınması gerektiğini açıkladı.

bp Türkiye Ülke Başkanı Tümkan Işıltan, deprem ve sel gibi enerjinin iletilmesinde ve üretilmesinde kesintilere yol açan doğal afetlerin devletler ve kurumların enerji dönüşümüne daha hızlı bir şekilde eğilmelerine neden olacağını düşündüğünü vurguladı. 

Işıltan ayrıca, Rusya-Ukrayna savaşının bir sonucu olarak da enerji güvenliğine daha fazla odaklanılmasının, ülkelerin büyük bir kısmının yenilenebilir enerji kaynaklarından ve diğer fosil olmayan yakıtlardan üretilen yerli üretim enerjiye erişimi artırmaya çalıştıkları için enerji dönüşümünü hızlandırma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. 

Işıltan, “Son yıllarda uygulanan küresel enerji politikaları ve enerji üzerine yapılan tartışmalar enerji sistemini karbonsuzlaştırmanın ve net sıfıra geçişin önemine odaklanıyor. Meydana gelen olaylar, enerji arzındaki küçük kesintilerin bile nasıl ciddi ekonomik ve sosyal maliyetlere yol açabileceğini gösteriyor. Geçiş süreci, enerjinin güvenliği ve karşılanabilirliğini de dikkate almalı. Başarılı ve kalıcı bir enerji dönüşümü için enerji trilemması olarak adlandırılan güvenli, uygun fiyatlı ve düşük karbonlu üretim ele alınmalı” dedi.

DEPREM ÇALIŞMALARINA 5 MİLYON DOLAR DESTEK

11 ili etkileyen deprem felaketinin tüm ülkeyi derinden sarstığını, bp Türkiye ve Castrol olarak deprem bölgelerine kesintisiz enerji sağlamak ve afet çalışmalarına destek olmak için yoğun bir çaba gösterdiklerini belirten Işıltan, “bp ve Castrol olarak bölgede yürütülmekte olan yardım çalışmalarına katkı sunmak amacıyla 5 milyon dolarlık bir destek paketi açıkladık” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler