1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Isısan, Erciyes Üniversitesi yarış ekibinin yanında

Isısan, Erciyes Üniversitesi yarış ekibinin yanında

Enerji Günlüğü - Isısan, 15-19 Mayıs 2013 tarihlerinde Hollanda’nın Rotterdam kentinde düzenlenecek olan Shell Eco-marathon Europe 2013 yarışlarına...

Isısan, Erciyes Üniversitesi yarış ekibinin yanında

Enerji Günlüğü - Isısan, 15-19 Mayıs 2013 tarihlerinde Hollanda’nın Rotterdam kentinde düzenlenecek olan Shell Eco-marathon Europe 2013 yarışlarına katılacak olan Erciyes Üniversitesi yarış ekibinin sponsorlarından biri oldu.

Shell Eco-marathon, gençleri geleceğin yakıt alternatifleriyle çalışan araçları geliştirmeye teşvik etmek ve enerjinin verimli kullanılmasına ilişkin toplum bilincini arttırmak amacıyla her yıl gerçekleştirilen uluslararası bir yarışma. Etkinlik kapsamında her yıl, dünyanın çeşitli ülkelerinden lise, teknik lise ve üniversite öğrencileri, kendi tasarladıkları ve ürettikleri araçlarla en az yakıtla en uzun mesafeyi kat etmek için yarışıyor.

Yarışlarda, araçlara güç vermek için dizel, benzin, likit petrol gaz (LPG) gibi konvansiyonel yakıtlar, ya da hidrojen, biyoyakıtlar, Gas-To-Liquid (gazdan sıvıya/GTL), güneş enerjisi veya etanol gibi alternatif enerji kaynakları kullanılabiliyor. Organizasyon, tüm hazırlıkları kendileri yapan öğrencilere, araç üretiminin yanı sıra strateji geliştirme, organizasyon, pazarlama ve uygulama konularında da yeteneklerini gösterme ve deneyim kazanma fırsatı sunuyor.

Shell Eco-marathon’a her yıl Türk öğrenciler de katılıyor. 28’incisi, 2012 yılında Hollanda’nın Rotterdam şehrinde ilk kez bir sokak parkurunda düzenlenen organizasyonda, 21 ülkeden lise ve üniversite öğrencilerinin oluşturduğu 192 ekip arasında 11 Türk takımı da yarışlarda yer aldı. 

Önceki ve Sonraki Haberler