1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İşkaya-Doğu, Dicle EDAŞ’ı ay sonuna kadar devralmak istiyor

İşkaya-Doğu, Dicle EDAŞ’ı ay sonuna kadar devralmak istiyor

Enerji Günlüğü - Dicle EDAŞ’ın, bu ayın sonuna kadar İşkaya-Doğu Ortak Girişim Grubu’na devrinin bu ayın sonuna kadar tamamlanabileceği bildirildi. Dicle...

İşkaya-Doğu, Dicle EDAŞ’ı ay sonuna kadar devralmak istiyor

Enerji Günlüğü - Dicle EDAŞ’ın, bu ayın sonuna kadar İşkaya-Doğu Ortak Girişim Grubu’na devrinin bu ayın sonuna kadar tamamlanabileceği bildirildi. 

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ özelleştirme ihalesini kazanan İşkaya-Doğu Ortak Girişim Grubu’nun, işletmeyi devralmak için kendisine verilen sürenin dolmasını beklemeyeceği öğrenildi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ile İşkaya-Doğu Ortak Girişim Grubu arasında Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (EDAŞ) için işletme hakkı devri sözleşmesinin Haziran ayı sonuna kadar imzalanması hedefleniyor.

ÖİB tarafından Ağustos ayı sonuna kadar süre verilen Ortaklığın, devir için çalışmalarını tamamlamakta olduğu ve ödeme şekline ilişkin bildirimini bugünlerde ÖİB’ye yapacağı belirtiliyor. Ortaklığın, finansman çalışmalarını bugünlerde tamamlaması ve taksitli ödeme seçeneğini kullanması bekleniyor.

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Dicle Elektrik Dağıtım AŞ’nin yüzde 100 hissesinin 387 milyon ABD doları ile en yüksek teklifi veren İşkaya Doğu Ortak Girişim Grubu’na devrine onay vermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler