1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. İSKİ DİSK’li işçileri FETÖ’cü diye kovdu

İSKİ DİSK’li işçileri FETÖ’cü diye kovdu

Enerji Günlüğü - İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), EnerjiSen yöneticilerinden Tarık Yüce’yi FETÖ soruşturması çerçevesinde işten çıkardı. EnerjiSen’den...

İSKİ DİSK’li işçileri FETÖ’cü diye kovdu

Enerji Günlüğü - İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), EnerjiSen yöneticilerinden Tarık Yüce’yi FETÖ soruşturması çerçevesinde işten çıkardı. 

EnerjiSen’den yapılan açıklamaya göre, sendikanın Genel İşçi Sağlığı İş Güvenliği Sekreteri Tarık Yüce ile üç taşeron enerji işçisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSKİ tarafından OHAL/KHK kapsamında FETÖ soruşturmasıyla işten atıldılar.

DİSK’e bağlı EnerjiSen’in Genel Merkez yöneticisine işten atılma gerekçesi olarak sosyal medya paylaşımlarının gösterildi. Bu paylaşımlar arasında işçi ölümleriyle ilgili AK Parti’ye yönelik eleştirilerin de yer aldığı ifade edildi. 

EnerjiSen’in açıklamasında, işçilerin demokratik haklarını kullandığı, OHAL/KHK ile ilgisi olmayan bir şekilde işten atıldıkları belirtilerek, bir an önce geri alınmaları istendi. 

EnerjiSen yöneticileri ve üyelerinin bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak bu konuda açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler