1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İSKİ su hattına verilen zarar için TEİAŞ’a dava açacak

İSKİ su hattına verilen zarar için TEİAŞ’a dava açacak

İSKİ, Eyüpsultan’da isale hattına verilen zarar nedeniyle TEİAŞ’a dava açmaya hazırlanıyor.

İSKİ su hattına verilen zarar için TEİAŞ’a dava açacak

Enerji Günlüğü - İSKİ, Eyüpsultan’da isale hattına verilen zarar nedeniyle TEİAŞ’a dava açmaya hazırlanıyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüpsultan’da devam eden bakım ve onarım çalışmaları sırasında, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (İSKİ) ait isale hattına verilen zararın tazmini istemiyle, Türkiye Elektrik İletim AŞ’ye (TEİAŞ) dava açacak. 

Eyüpsultan Silahtarağa Tüneli girişinde TEİAŞ adına bakım çalışması yapan yüklenici firma ekipleri, İSKİ’nin ana isale hattına zarar vermiş; olay sırasında Silahtar, Keçesuyu ve Küçükköy’e su sağlayan 600’lük dev boru hasar almıştı. 

İsale hattında meydana gelen hasar nedeniyle Akşemsettin, Yeşilpınar, Esentepe, Sakarya, Karadolap, Çırçır ve Alibeyköy Mahallelerinde yaşayanlar su kesintisinden etkilendiler. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre İSKİ ekipleri arızaya anında müdahale ederek tahliye vanalarını açtı ve arıza onarım çalışmalarına hızla başladı. Onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından, bölgeye kesintisiz olarak su vermeye başlanacak. 

İSKİ hukuk müşavirliği de hızlıca hareket ederek, zararın tespitine yönelik çalışmaları tutanak altına almaya başladı. Açıklamada ayrıca, TEİAŞ hakkında gerekli hukuki girişimlerin de başlatıldığı bildirildi.

TEİAŞ: VERİLEN KOORDİNATLAR SAHADAKİ KONUMLA UYUŞMUYOR

Bu arada TEİAŞ da kurumsal sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayınladı ve İSKİ’nin olayla ilgili açıklamalarının doğru olmadığını bildirdi. TEİAŞ’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı, “İSKİ tarafından yapılan asılsız ve gerçek dışı açıklama, birçok basın yayın organında yer almıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için basın açıklamasına ihtiyaç duyulmuştur. 154kV Beşyüzevler-Silahtar GIS Yeraltı Güç İletim Kablosu işi ihalesi için Demirer Kablo Tesisleri ve Sanayi Ticaret AŞ ile teşekkülümüz arasında 15 Haziran 2022 tarihinde sözleşme imzalanmış ve 24 Haziran 2022 tarihinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılmıştır. İşin süresi 420 gündür. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Koordinasyon Müdürlüğünden 09 Şubat 2023 tarihinde UTK2023/640 sayılı Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyon Kararı ile çalışma esnasındaki ulaşım planı onaylanmıştır. Yine İBB Altyapı Koordinasyon Müdürlüğünden 06 Mart 2023 tarihinde kazı ruhsatı alınmıştır. Çalışma öncesinde tüm altyapılara ait koordinatlar İBB Altyapı Koordinasyon Müdürlüğünden temin edilmiş ve gerekli tedbirler alınmıştır. Verilen bilgilerden anlaşılacağı üzere İBB’nin ilgili tüm bürümlerinin bilgisi ve izni ile çalışmalara başlanmıştır. İBB Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü tarafından verilen, Eyüpsultan ilçesi Gür Sokak’ta bulunan İSKİ’ye ait su borusu koordinatları ile sahadaki koordinatlar birbiri ile uyuşmamaktadır”.

TEİAŞ: İSKİ’Yİ ZAMANINDA UYARDIK

TEİAŞ açıklamasında saha çalışmaları sırasında söz konusu boru hattındaki sızıntıyla ilgili İSKİ’nin bilgilendirildiği kaydedildi. Açıklama şöyle devam etti, “Bu durum 28 Nisan 2023 tarihinde yüklenici firma tarafından sahada yapılan çalışmalar esnasında fark edilmiştir. Yüklenici firma su borusunda sızıntı olduğunu tespit etmiş ve 14.55’te İSKi ve bağlı yetkililere bu durum ile ilgili bilgilendirme yapılmış olup, 15.05’te ana boru patlamıştır. Patlama anında bölgede teşekkülümüze ait herhangi bir çalışma bulunmamaktadır. Teşekkülümüz enerji iletim tesislerini planlarken hatlarımıza 3’üncü şahıslarca oluşturulabilecek her türlü hasar ve arızaya karşı elektrik enerjisinin sürekliliğinin sağlanması için alternatif iletim tesisleri planlayarak elektrik enerji arz güvenliğini sağlamaktadır. Bölgede su kesintilerine neden olan isale hattının bugüne kadar neden alternatiflerinin tesis edilmediği husus da tarafımızca anlaşılamamıştır”.

Önceki ve Sonraki Haberler