1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İskoç girişimden kanatsız rüzgar türbini

İskoç girişimden kanatsız rüzgar türbini

İskoç girişim Katrick Technologies, özellikle kentsel alan kurulumlarına uygun altıgen ve petek şeklinde rüzgar enerjisi türbinleri üretti.

İskoç girişimden kanatsız rüzgar türbini

Enerji Günlüğü - Glasgow merkezli girişim Katrick Technologies, temiz elektrik üretmek için yenilikçi bir teknoloji geliştirdi. Kanatlı, geleneksel uzun kuleler şeklindeki rüzgâr enerjisi türbinlerinin yerine altıgen ve petek şeklinde türbinler üretildi. Bu altıgen türbinler binaların veya diğer yapıların üst kısımlarına monte edilebilecek.

SALINIMLI KANATLAR BULUNUYOR

Altıgen türbinlerde, dönme hareketiyle elektrik üreten geleneksel rüzgâr türbinlerinin aksine salınımlı kanatlar kullanılıyor. Her türbinin içinde kanatları bulunan altı tünel bulunuyor. Türbinler, rüzgârdan gelen kinetik enerjiyi mekanik salınımlara, ardından da elektriğe dönüştürüyor.

KENTSEL ALANLAR İÇİN İDEAL

Şirket, küçük petek şeklindeki türbinlerin özellikle kentsel alanlarda kurulum için uygun olduğunu kaydediyor. Prototip geliştirme üzerinde çalışan mühendisler, 12 metre/saniye rüzgâr hızıyla 25 W ile 40 W arasında güç elde edilmesini bekliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler