1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İskoç Hükümeti'nden rüzgara finansal destek!

İskoç Hükümeti'nden rüzgara finansal destek!

Enerji Günlüğü - İskoçya hükümeti açıkdeniz rüzgar sektörünü desteklemek için 1.5 milyon Sterlin finansal destek sağlayacak.Avrupa'da rüzgar enerjisi...

İskoç Hükümeti'nden rüzgara finansal destek!

Enerji Günlüğü - İskoçya hükümeti açıkdeniz rüzgar sektörünü desteklemek için 1.5 milyon Sterlin finansal destek sağlayacak.

Avrupa'da rüzgar enerjisi ile öne çıkan İskoçya, açıkdeniz rüzgar sektöründe yeni teknolojileri desteklemek, fırsatları keşfetmek ve sektörü daha verimli hale getirip maliyetleri azaltmak için geliştirilen projeleri finanse edecek.

1.5 milyon Sterlin değerindeki finansal destek, İngiliz hükümeti tarafından 2001 yılında ülkenin karbon emisyonunu düşürme amaçlı çalışmalar yapılması amacı ile kurulan The Corbon Trust örgütünün araştırma ve geliştirme programı Açıkdeniz Rüzgar Hızlandırıcı (OWA) aracılığı ile şirketlere verilecek. 

Carbon Trust, karbon salımını azaltma, kaynak verimliliği sağlama ve düşük karbonlu teknolojiler yoluyla sürdürülebilir yarar sağlama konusunda dünyanın önde gelen bağımsız kuruluşlarından biri.

2008 yılında kurulan Ortak sanayi projesi ile şu anda dokuz açıkdeniz (offshore) rüzgarı proje dahilinde gelişiyor.

DESTEK YENİ FİKİRLERİN GELİŞMESİNDE KİLİT ÖNEMDE

Enerji Bakanı Paul Wheelhouse, önceki İskoç Hükümeti'nin açıkdeniz rüzgar hızlandırıcısı (OWA) için destekte bulunmasının, İskoç sularında faaliyet gösteren şirketlerin yeni fikirler geliştirmesi açısından önemli bir kilit noktası olduğunu ve bu yeni fonun da firmaların bu önemli çalışmaya devam etmesine yardımcı olacağına inandığını söyledi.

Wheelhouse, sadece geçen hafta Beatrice Offshore Windfarm inşaasında ortaya çıkan yaklaşık 350 iş imkanını vurgulayarak açıkdeniz (offshore) rüzgarının İskoçya ve İskoç ekonomisine sunduğu büyük fırsattan bahsetti.

SERA GAZI EMİSYONU 2020 HEDEFİNE ŞİMDİDEN ULAŞILDI

Wheelhouse, 2020 hedefi olan sera gazı emisyonlarının yüzde 42 azalatılması hedefine 6 yıl önceden ulaşıldığına dikkat çekerken bu mükemmel ilerlemede katkıda bulunmaya devam edeceklerini de belirtti. 

DÜNYA DOĞAYI KORUMA VAKFI'NDAN (WWF) DESTEK 

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) İskoçya yönetmeni Lang Banks, İskoçya'nın denizlerinin Avrupa'nın açıkdeniz (offshore) rüzgar kaynağının önemli bir kısmına sahip olduğunu söyledi. Ayrıca binlerce iş imkanı yaratma ve karbon emisyonlarını azaltma potansiyeline vurgu yaptı. 

Banks, açıkdeniz (offshore) rüzgarlarının ekonomik ve çevresel faydalarını en iyi şekilde değerlendirildiğinden emin olmak için bu yenilikçi projelere desteğe ve yardıma hazır olduklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler