1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İskoçya 30 MW`lık yüzer rüzgar santrali kuracak

İskoçya 30 MW`lık yüzer rüzgar santrali kuracak

Enerji Günlüğü -İskoçya, Hywind isimli yeni nesil türbinlerle 30 MW gücünde dünyanın en büyük açıkdeniz yüzer rüzgar santralini kuracak.İskoçya...

İskoçya 30 MW`lık yüzer rüzgar santrali kuracak

Enerji Günlüğü -İskoçya, Hywind isimli yeni nesil türbinlerle 30 MW gücünde dünyanın en büyük açıkdeniz yüzer rüzgar santralini kuracak.

İskoçya hükümeti, dünyanın en büyük yüzer rüzgar santralini kuracağını duyurdu. Yılda 135 GWh üretim kapasitesine sahip olacak olan bu tesis ile yaklaşık 20.000 evin elektrik ihtiyacı 24 saat süreyle kesintisiz olarak sağlanacak.

Santralde her biri 6 MW kapasiteli beş adet türbin kullanılacak. Statoil'in geliştirdiği yaklaşık 400 ton ağırlığındaki Hywind türbini 200 metre uzunluğunda olacak, bu uzunluğun 70-90 metresi suyun altında kalacak. Rüzgarı yakalayacak rotorun çapı ise 160 metre olacak.

Tesiste MW başı üretim maliyeti 100 Sterlin’in altında olacak. Yatırım maliyetleri yüksek olsa da tesis kurulduğunda hem ev başına ödenen elektrik faturaları düşecek hem de enerji tamamen doğa dostu bir şekilde üretilmiş olacak.

 

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler