1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İskoçya fosil yakıtlı araçlara veda edecek

İskoçya fosil yakıtlı araçlara veda edecek

Enerji Günlüğü - İskoçya, 2030 yılına kadar benzin ve dizel yakıtlı araçlara veda ederek tamamen elektrikli araçlara geçmeyi planlıyor.Fosil yakıtlı...

İskoçya fosil yakıtlı araçlara veda edecek

Enerji Günlüğü - İskoçya, 2030 yılına kadar benzin ve dizel yakıtlı araçlara veda ederek tamamen elektrikli araçlara geçmeyi planlıyor.

Fosil yakıtlı araçları yasaklayacak ülkeler arasına İskoçya da katıldı. İskoçya hükümeti, 2030 yılına kadar benzin ve dizel yakıtlı araçlara veda edecek bir planın hazırlıklarını yürütüyor. İskoç hükümeti, İngiltere hükümetinin hedefinin sekiz yıl öncesinde, yani 2032 yılına kadar yeni benzinli ve dizel otomobilleri ve vagonları İskoçya'da durdurma sözü verdi.



2018 yılında karbon emisyonunu ve hava kirliliğini azaltmaya odaklanan İskoçya, iklim değişikliğiyle mücadele çerçevesinde elektrikli araçlar için şarj istasyon ağının genişletilmesi çalışmalarını hızlandırmaya ve içecek kutuları için geri dönüşüm sistemini geliştirmeye çalışıyor. Hükümet ayrıca özel sektör için yeni enerji verimliliği standartları belirlemeye hazırlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler