1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İskoçya sularındaki Seagreen RES ilk elektriğini üretti

İskoçya sularındaki Seagreen RES ilk elektriğini üretti

TotalEnergies ve SSE Renewables, İskoçya sularındaki 1075 MW’lık Seagreen Denizüstü Rüzgar Santrali’nden ilk enerji üretimini gerçekleştirdi.

İskoçya sularındaki Seagreen RES ilk elektriğini üretti

Enerji Günlüğü - İskoçya sularında TotalEnergies ve SSE Renewables’in kurmakta olduğu 1075 MW’lık Seagreen Denizüstü Rüzgar Santrali’nde elektrik üretimi başladı.

Fransa merkezli çok uluslu petrol şirketi TotalEnergies ve İngiltere kamu enerji şirketi SSE plc'nin yenilenebilir enerji birimi SSE Renewables, İskoçya'daki Angus sahilinin 27 km açığında kurdukları Seagreen Denizüstü Rüzgar Santrali’nden ilk enerji üretimini gerçekleştirdi. TotalEnergies'ten yapılan açıklamaya göre, toplam 114 adet türbinin olacağı santralde ilk türbin 22 Ağustos 2022 Pazartesi sabahı erken saatlerde devreye alındı. 

DÜNYANIN EN DERİN TABANLI RÜZGAR SANTRALİ

Açıklamaya göre, 1075 MW'lık santralin 2023'ün ilk yarısında tam olarak faaliyete geçmesi hedefleniyor. 4,3 milyar dolar değerindeki Seagreen RES projesi, 59 metre su derinliğinde geliştirilmekte olduğu için İskoçya'nın en büyük denizüstü (offshore) rüzgar santrali ve dünyanın en derin sabit tabanlı rüzgar santrali olacak. 

TOTALENERGİES’İN YENİLENEBİLİR HEDEFİNE KATKI 

TotalEnergies Yenilenebilir Enerji Kıdemli Başkan Yardımcısı Vincent Stoquart yaptığı açıklamada, “Bu, TotalEnergies'in açık deniz faaliyetleri kapasitesinin geliştirilmesinde yeni bir adımı işaret ediyor. Bu dönüm noktası, 2025 yılına kadar dünya çapında 35 bin MW yenilenebilir elektrik kapasitesine ulaşma hedefimize doğrudan katkıda bulunacak” dedi. 

SANTRAL 1,6 MİLYON HANEYE ELEKTRİK SAĞLAYACAK

TotalEnergies, Haziran 2020'de Seagreen RES projesinin %51 hissesini almak için SSE Renewables ile bir anlaşma imzaladı. 1075 megavat (MW) kapasiteye sahip Seagreen RES tam olarak faaliyete geçtiğinde, yılda yaklaşık 5 terawatt saat (TWh) yenilenebilir elektrik üretecek ve bu da 1,6 milyon haneye elektrik sağlayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler