1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İskoçya’da Güneş enerjili yüzer evlerden köy kurulacak

İskoçya’da Güneş enerjili yüzer evlerden köy kurulacak

Enerji Günlüğü – İskoç EcoBuild adlı şirket İskoçya’nın başkenti Edinburg’da Leith nehri boyuncagüneş enerjili yüzer evlerden oluşan bir köy...

İskoçya’da Güneş enerjili yüzer evlerden köy kurulacak

Enerji Günlüğü – İskoç EcoBuild adlı şirket İskoçya’nın başkenti Edinburg’da Leith nehri boyuncagüneş enerjili yüzer evlerden oluşan bir köy kuracak.

Hollanda’da bir süredir kullanılmakta olan Yüzer evler İngilitere’de de popüler olmaya başladı. STR EcoBuild adlı şirket İskoçya’nın başkenti Edinburg’da Leith nehri boyunca yüzer evlerden oluşan bir köy kurmak için çalışmalarını yürütüyor. Bu mütevazi, enerji verimliliğine sahip iki odalı evler elektriğini güneş enerjisinden sağlayacak.

Evler ısınmayı hava kaynaklı ısı pompalarıyla sağlayacak. Ayrıca kendi kendine yeterli olabilmek için yağmur suyunu toplayarak kullanacak.

EV FİYATLARI OLDUKÇA EKONOMİK

Ayrıca bu evler oldukça ekonomik fiyata satılacak. Normalde iki odalı bir ev Edinburg’da 150-200 bin sterlin civarındayken, yüzer güneş enerjili evlerin fiyatı ise 95 bin sterlin civarında olacak. Fiyatın böylesi ucuz olmasının bir nedeni ise, az da olsa demirleme fiyatının talep edilebilecek olması. Ancak evlerin çok az düzeyde demirlemeye ihtiyaç duyacağı belirtiliyor.

DÜŞÜK KARBONLU EVLER

SRT EcoBuild Genel MüdürüTom King, vizyonlarının hem karada hem de su üzerinde düşük karbonlu ve enerji tasarruflu evler inşa etmek olduğunu belirterek, Leith nehrinin projelerini çekici hale getirecek mükemmel bir yer olduğunu belirtti.

Proje için planlama izni kısıtlamalarının geçerli olup olmadığı Edinburg yönetimince kararlaştırıldıktan sonra King yıl sonuna kadar bu evlerde yaşayan ilk kişilerden biri olmaya hazırlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler