1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İskur, güneş elektriği kullanacak

İskur, güneş elektriği kullanacak

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 22 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali kurulacak. İskur Tekstil santral için yaklaşık 224 milyon lira yatırım yapacak.

İskur, güneş elektriği kullanacak

Enerji Günlüğü - İskur Tekstil, öztüketim için Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi sınırları içinde 22 MW kurulu gücünde güneş enerji santrali kuracak. 

İskur Grup şirketlerinden İskur Tekstil Enerji Tic. Ve San. A.Ş. tarafından Şanlıurfa İli, Siverek İlçesi sınırları içerisinde 286 bin m2’lik alanda 22 MW kurulu gücünde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 224 milyon TL olarak öngörülüyor. 

Proje kapsamında kurulacak olan santralde güneş enerjisi panelleri yardımıyla elektrik enerjisi üretilmesi ve bu elektriğin iç tüketimde kullanılması planlanıyor. Santralin faydalı ömrü 25 yıl olarak belirlenirken, gelişen teknolojiler ile ilgili mevzuatlar çerçevesinde gerçekleştirilecek revizyonlarla proje ömrü uzatılabilecek. 

Santralde 52.480 adet panel, 200 adet inverter, 10 adet trafo ve 1 adet dağıtım merkezi kullanılarak 125.275.008 KWp/yıl elektrik üretilecek. Üretilen elektrik, 34,5 kV gerilimle en yakın elektrik nakil hattına bağlanacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler