1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İslam Kalkınma Bankası`ndan TKB ve TSKB`ye enerji kredisi

İslam Kalkınma Bankası`ndan TKB ve TSKB`ye enerji kredisi

Enerji Günlüğü- İslam Kalkınma Bankası, Türkiye Kalkınma Bankası AŞ ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ ile yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği...

İslam Kalkınma Bankası`ndan TKB ve TSKB`ye enerji kredisi

Enerji Günlüğü- İslam Kalkınma Bankası, Türkiye Kalkınma Bankası AŞ ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ ile yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği finansmanında kullanılmak üzere 220'şer milyon Dolar’lık kredi anlaşması imzaladı.

Hazine Müsteşarlığından yapılan açıklamaya göre, Türkiye Kalkınma Bankası AŞ'ye ikrazen kullandırılmak üzere İslam Kalkınma Bankası’ndan 220 milyon Dolar tutarında finansman sağlanmasına ilişkin bir kısıtlı mudaraba anlaşması imzalandı. Sağlanan finansman, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarının desteklenmesi amacıyla kullandırılacak.

İslam Kalkınma Bankasından, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ'ye Hazine geri ödeme garantisi altında 220 milyon Dolar tutarında finansman sağlanmasına ilişkin bir garanti anlaşması da imzaladı. Söz konusu finansman da yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarının desteklenmesi amacıyla kullandırılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler