1. HABERLER

  2. MEVZUAT

  3. İslam ülkeleri için enerji verimliliği standardı yolda

İslam ülkeleri için enerji verimliliği standardı yolda

Enerji Günlüğü - İslam ülkelerinde enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanındaki standartlar belirlenerek ortak hareket edilecek.Cumhurbaşkanı...

İslam ülkeleri için enerji verimliliği standardı yolda

Enerji Günlüğü - İslam ülkelerinde enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanındaki standartlar belirlenerek ortak hareket edilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dönem başkanlığını yaptığı İslam İşbirliği Teşkilatı’nın çatısı altında faaliyet gösteren İslam Ülkeleri Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü SMIIC, İstanbul’da bir teknik komite toplantı haftası düzenledi. 26-31 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen toplantılara İslam ülkelerindeki standardizasyon kuruluşlarının temsilcileri katılıyor.

SMIIC Genel Sekreteri İhsan ÖVÜT, Enstitü’nün özellikle İslam ülkeleri arasında ihtiyaç duyulan helal standartlarını ve İslam coğrafyası için ihtiyaç duyulan standartları oluşturarak, Müslümanlar arasında bir birlik ruhunu oluşturma amacına hizmet ettiğini söyledi. Övüt’ün verdiği bilgiye göre SMIIC’in şu anda Helal Gıda, Helal Kozmetik, Hizmet Yeri Belgelendirme, Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji, Turizm, Tarım Ürünleri, Ulaşım-Lojistik, Deri ve Deri İşleme Malzemeleri, Tekstil ve Tekstil Ürünleri, Helal Tedarik Zinciri, Helal Yönetim Sistemleri, Tehlikeli Madde Taşımacılığı, Mücevherat, Petrol ve Petrol Ürünleri konularında teknik komiteleri bulunuyor.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) temsilcilerinin de katıldığı SMIIC Komite Toplantıları’nda önümüzdeki Cuma günü de enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji konusundaki standartların oluşturulması konuları ele alınacak.  

Önceki ve Sonraki Haberler