1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İspanya İran gazına talip

İspanya İran gazına talip

Enerji Günlüğü - İspanya, İran doğalgazının Avrupa’ya ulaştırılması konusunda rol almak istiyor.Tahran’da İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene...

İspanya İran gazına talip

Enerji Günlüğü - İspanya, İran doğalgazının Avrupa’ya ulaştırılması konusunda rol almak istiyor.

Tahran’da İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene ile bir araya gelen İspanya Sanayi, Enerji ve Turizm Bakanı Jose Manuel Soria Lopez, ülkesinin, İran şirketleriyle ortak üretim yaparak Ortadoğu pazarında iş birliği yapmak istediğini belirterek, “İspanya, İran gazının Avrupa’ya ulaştırılması konusunda rol alabilir” dedi.

Lopez, “Bu görüşmede petrol, doğalgaz, petrokimya sanayi ile rafinerilerin geliştirilmesi, enerjinin iyileştirilmesi ve teçhizatın üretimi konusunda İran’ın programları ve imkanları İspanyol şirketlere aktarıldı. İki ülke bu alanda iş birliği yapma kararı aldı” ifadelerini kullandı.

Lopez, İspanya hükümetinin de şirketlerin İran’da faaliyet göstermesinin zeminini hazırlayacağını belirtti.

İRAN OLUMLU BAKIYOR

İran Petrol Bakanı Zengene ise İran’ın Güney Pars sahasından çıkarılan doğalgazın sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) olarak Avrupa’ya ulaştırılması konusunda görüşmeler yaptıklarını anlattı.

Petrokimya sektörünün geliştirilmesinin özel sektöre devredildiğini hatırlatan Zengene, İran’ın petrol sanayisinde yapısal değişiklikler yapıldığını belirtti.

Zengene, “İran hükümeti, İspanyol şirketlerin petrokimya alanındaki yatırımlarına olumlu bakıyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler